SPPul lui Pahonţu a eşuat din nou în protecţia demnitarilor

0
76

Serviciu de Protecţie şi Pază, condus de Lucian Pahonţu, şi-a dovedit din nou eşecul în protecţia demnitarilor duminică, când liderului PSD, Marcel Ciolacu, preşedinte al Camerei Deputaţilor, i s-a făcut rău în timpul unei conferinţe de presă.

În ciuda regulamentelor militare ale SPP şi protocoalelor în cazul demnitarilor, serviciul pe bani publici condus de generalul Pahonţu, printr-un ofiţer SPP a apelat la serviciul de urgenţă 112 pentru a solicita o ambulanţă în cazul liderului PSD, şef al Camerei Deputaţilor şi beneficiar legal de protecţie SPP iar SPP nu avea nicio asistenţă pregătită în asemenea situaţii.

Regulamentele SPP prevăd şi ambulanţa ca parte a configurării sistemului de protecţie a unui demnitar. „Ambulanţa  se foloseşte pentru a asigura asistenţă medicală de urgenţă demnitarului şi delegaţiei, ca mijloc alternativ de evacuare a demnitarului când acesta este rănit sau când are o problemă gravă de sănătate”.

SPP- nefiind pregătit- a apelat serviciul 112, ambulanţa a întârziat, liderul PSD ducându-se pe picioarele lui la Spitalul Militar, desemnat în acest caz – potrivit protocolului- pentru asistenţa medicală acordată primilor demnitari ai statului iar după un consult a fost externat.

Nu este pentru prima oară când SPP, condus de Lucian Pahonţu, gafează în misiunea sa fundamentală: protecţia demnitarilor, capitolul asistenţă medicală.

În 2006, şi Călin Popescu Tăriceanu, premier al României atunci, a avut un accident de motocicletă, rupându-şi piciorul, SPP nereuşind nici atunci să protejeze demnitarul, neavând la vremea respectivă toate actele în regulă pentru ca Tăriceanu să fie lăsat prin trafic, pe proprie răspundere, să meargă singur pe motocicletă.

SPP îşi majorează constant bugetele publice, fiind condus de 15 ani de controversatul general, Lucian Pahonţu, personaj aflat sub “protecţia” ultimilor 2 preşedinţi ai României şi acuzat des de implicare în jocuri politice şi nu numai.

Recent, cel care a fost mâna dreaptă a lui Lucian Pahonţu, prim adjunctul SPP, generalul locotenent SPP Gabriel Creţu, a fost dat jos din funcţie după ce a fost găsit la o descindere DIICOT consumator de substanţa Ayahuasca, într-o reţea condusă de fostul şef DIPI, Gelu Oltean. Creţu este martor în dosar, fiind audiat de DIICOT.

Pe 7 mai 2020, Klaus Iohannis, „protector” al lui Pahonţu, a dat un mesaj cu ocazia aniversării a 30 de ani de la înfiinţarea SPP, spunând, în ciuda evidenţelor, că SPP s-a evidenţiat prin „profesionalism şi competenţă”.

Lasă un răspuns