Babilonie în Guvern pe accidentul lui Bode. Orban şi cu Bode au ajuns să se contrazică

Accidentul provocat de maşina SPP în care se afla ministrul Transporturilor, Lucian Bode a ajuns să provoace reacţii contradictorii chiar din partea premierului Ludovic Orban şi ministrului Lucian Bode.
Dacă vineri, în mod fals, ministrul Bode susţinea că „demnitarul nu are dreptul să-i spună şoferului să meargă mai tare sau mai încet”, astăzi, premierul Orban susţine contrariul: „Deci (n.m SPP) are dreptul legal să refuze orice solicitare din partea demnitarului. Asta este legea”.
Premierul Ludovic Orban îl chemase de urgenţă pe Lucian Bode la Guvern.
„La ce atitudine vă referiţi? În conformitate cu legea, atunci cand este transportat cu o maşina condusă de SPP, demnitarul trebuie să comunice destinaţia şi ora de ajungere la destinaţie. Nu are dreptul legal de a solicita niciun fel de ritm de deplasare. În ceea ce mă priveşte pe mine fac acelaşi lucru.
Eu v-am spus ce spune legea si care este relatia legala intre un demnitar care beneficiaza de serviciile furnizate de SPP si echipa SPP-ului, aghiotantul si soferul. Nu este obligat echipajul SPP. Deci are dreptul legal sa refuze orice solicitare din partea demnitarului. Asta este legea“, a declarat Ludovic Orban, citat de ziare.com, întrebat luni cum vede atitudinea lui Lucian Bode care a dat vina pe soferul de la SPP si ca nu i-a spus acestuia sa se grabeasca.
De subliniat că Ludovic Orban nu spune adevărul: în lege nu scrie că ofiţerii SPP pot refuza solicitările demnitarilor.
Seful Executivului a adăugat ca i s-a cerut soferului de la SPP sa ajunga doar la o anumita ora si ca deciziile privind o coloana oficiala care sa insoteasca autoturismul respectiv nu sunt luate de catre demnitar.
“Dar stiti dumneavoastra despre faptul ca i s-a cerut sa se deplaseze? Nu. I s-a cerut sa ajunga la o anumita ora. In ceea ce priveste modilitatea de deplasare, daca utilizeaza sau nu utilizeaza prevederile legale referitoare la deplasarea in ceea ce se numeste coloana oficiala, toate nu sunt deciziile demnitarului”, a explicat Orban.
Chestionat de ce l-a chemat pe Lucian Bode duminica seara, la ora 20.00, la Guvern, premierul a replicat: “Nu l-am chemat numai pe domnul Bode. Aveam o discutie cu mai multi colegi referitoare la motiunea de cenzura”.

De notat că Lucian Bode a comunicat public faptul că nu i-a comunicat nimic şoferului SPP, pentru că dormea în maşina cu sirene şi slalomuri pe contrasens, aberaţie susţinută pe TVR 1 chiar de Raluca Turcan, vicepremier al României, de care ulterior au râs mulţi utilizatori ai internetului, prin declaraţiile sale Turcan dorind să-l scape pe Lucian Bode de orice răspundere penală.

Raluca Turcan a susţinut şi că Lucian Bode a suferit un accident, nicidecum că a cauzat/provocat un accident cu răniţi.
Deplasarea maşinii SPP ministrului Bode a fost filmată de un motociclist iar imaginile au arătat că ministrul folosea sirenele, semnalele luminoase, circula cu vitează şi făcea slalom printre participanţii la trafic pe contrasens, încălcând legea.
Ulterior, mai multe sindicate din Poliţie şi chiar foşti demnitari l-au acuzat pe Bode că minte public, demnitarul fiind cel care comunică SPP regimul şi modalitatea de deplasare.
Pe de altă parte, procurorii din Piteşti au mutat dosarul penal la Tribunalul Militar Bucureşti iar după ce s-a aflat public faptul că SPP a refuzat să comunice Parchetului accidentul şi numele şoferului, procurorul general al României, Gabriela Scutea, s-a implicat în dosar, luând dosarul şi mutându-l la secţia Parchetelor Militare din Parchetul General, cimitir al dosarelor.
De notat că de vineri, SPP condus de 15 ani de controversatul Lucian Pahonţu refuză să comunice date publice, în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, încălcând flagrant legea şi nedând nici măcar numere de înregistrare solicitărilor legale.