NYTimes: Ruşii au hackerit Burisma, firma de la care a luat milioane băiatul lui Biden, firmă aflată în centrul scandalului din SUA

0
44

O relatare NYTimes din în această seară arată că hackerii ruşi ar fi spart Burisma Holdings, firma ucraineană de gaze, care l-a avut în board de băiatul lui Joe Biden, Hunter Biden, şi de la care acesta ar fi luat milioane de dolari, în timp ce tatăl său era chiar vicepreşedinte al SUA şi “point man” pe Ucraina, firma Burisma Holdings fiind în epicentrul scandalului de punere sub acuzare a preşedintelui Donald Trump.

Jurnaliştii NYTimes susţin că “atacurile GRU par să se deruleze în paralel cu un efort analog al spionilor ruși de a săpa după informații care ar putea să-i pună în dificultate pe Bidens. Spionii ruși încearcă să pătrundă Burisma și guvernul ucrainean în căutarea de e-mailuri, înregistrări financiare”. Jurnaliştii NYTimes prezintă ca sursă a dezvăluirilor un oficial din intelligenceul american.

De asemenea, Washington Post relatează că hackerii ruşi ar fi ţintit organizaţii media fondate de preşedintele Ucrainei, Vladimir Zelenski.

Într-o ieşire publică înregistrată, chiar Joe Biden a admis că a cerut Ucrainei să fie dat afară procurorul general, în schimbul ajutorului dat de SUA Ucrainei. La acea oră, procurorii Ucrainei investigau cazul Burisma, firma de la care familia Biden primise milioane de dolari, ulterior cazul fiind închis şi apoi redeschis de judecătorii Ucrainei.

https://twitter.com/Jeffrey_Marty/status/1216897598780473344

Lasă un răspuns