Harry acuză Casa Regală că nu i-a spus că este interceptat ilegal

0
83

Prințul Harry a declarat în fața instanței din Londra că familia regală britanică i-a ascuns în mod deliberat informația că telefoanele sale au fost interceptate ilegal de jurnaliștii britanici. Asta pentru ca familia regală britanică să nu fie implicată în scandal.

Prințul Harry spune că familia regală a încheiat un „pact secret” cu tabloidele britanice pentru ca acestea să nu fie date în judecată. Altfel, s-ar fi deschis „o cutie cu viermi”

Harry susține că a fost condiționat să accepte opinia familiei: să nu se iala trântă cu industria presei din Marea Britanie.

Informațiile reies din audierile preliminare care au loc zilele acestea la Înalta Curte din Londra.

Pe lângă prințul Harry, reclamanți ai presei din UK sunt încă șase persoane. Printre reclamanți sunt și  cântărețul Elton John și actrițele Liz Hurley și Sadie Frost.

Aceștia au intentat un proces împotriva editurii Associated Newspapers, care deține, în special, tabloidul Daily Mail.

Reclamanții susțin că au fost victimele „numeroaselor activități ilegale” săvârșite de presă/ ziare sau chiar de editurile de care aparțin.

Vedetele acuză inclusiv interceptarea ilegală a convorbirilor lor telefonice și culegerea ilegală de informații cu ajutorul detectivilor privați.

Harry a dat în judecată NGN, The Mirror, Associated Newspapers, Daily Mail și Mail on Sunday.

Lasă un răspuns