Saga „toaleta zgomotoasă” a primit verdictul Justiției italiene

0
76

O ceartă teribilă între vecini din cauza fluxului teribil de zgomotos al unei toalete și-a găsit în sfârșit rezolvarea după ce a parcurs diferite etape timp de aproape 20 de ani în sistemul judiciar italian, transmite presa italiană.

Saga a început în 2003 când 4 frați au instalat o toaletă într-un apartament de pe malul mării din nord-vestul Golful Poeților – Golfo dei Poeti – numit așa grație numeroșilor scriitori care locuiau acolo. De la Byron la Shelley și DH Lawrence.

Ce a urmat după instalarea toaletei – nu a fost deloc liric. O saga de aproape 20 de ani.

Vecinii apartamentului – un soț și o soție – au început să reclame acum 19 ani, în 2003, că fluxul zgomotos al toaletei îi ținea treji noaptea. Patul vecinilor era sprijinit de peretele de legătură între apartamente iar dormitorul vecinilor era prea mic pentru ca tot mobilierul să fie reamenajat. Așa că vecinii au reclamat că mereu aud toaleta zgomotoasă.

Vecinii au mers cu situația în instanță, în orașul apropiat La Spezia, reclamând că zgomotul toaletei este pur și simplu „intolerabil”, însă acea plângere a fost respinsă de un judecător.

Vecinii nu s-au lăsat însă. Așa că au trimis apoi plângerea unei Curți de Apel din Genova, iar Curtea de Apel a ordonat un control al celor 2 apartamente și a constatat că fluxul toaletei era atât de puternic încât „a prejudiciat calitatea vieții” cuplului din apartamentul alăturat.

Nemulțumiți de verdict, cei 4 frați care dețineau apartamentul cu toaletă au contestat decizia Curții de Apel din Genova și au dus cazul „toaletei zgomotoase” la Curtea Supremă din Roma. 

Judecătorii Curții Supreme din Roma au dat acum în sfârșit un verdict: au decis în favoarea cuplului vecin, hotărând că toaleta zgomotoasă „a încălcat dreptul lor la un somn bun”.

Instanța a ordonat celor 4 frați să plătească vecinilor o compensație de 500 euro pentru fiecare an de la prima plângere din 2003. Ca atare, frații au de plătit vecinilor pentru „toaleta zgomotoasă” care a încălcat „dreptul la somn” un total de 9.500 euro.

Lasă un răspuns