Bossul JPMorgan va fi audiat în procesele pedofilului Jeffrey Epstein

0
128

Mărturia sub jurământ a greului de la JPMorgan Chase va fi cu ușile închise și va avea loc în mai.

Jamie Dimon, directorul executiv de multă vreme al JPMorgan Chase, va fi intervievat cu privire la decizia băncii sale de a-l păstra ca client pe celebrul infractor sexual Jeffrey Epstein, potrivit unor persoane familiare cu problema, citate de Financial Times.

Depoziția pe jurământ, care urmează să aibă loc cu ușile închise în mai, este cea mai recentă evoluție în 2 dosare importante aduse împotriva celei mai mari bănci din SUA de o presupusă victimă a lui Epstein și de Insulele Virgine americane, unde finanțatorul căzut în dizgrația mondială avea o casă.

Pedofil celebru – 15 ani client al celei mai mari bănci americane

Testimonialele din proces arată că JPMorgan, care l-a avut client pe Epstein timp de 15 ani – din 1998 până în 2013 – a beneficiat de pe urma traficului de persoane și a ignorat mai multe avertismente interne despre comportamentul ilegal al clientului lor.

Procesul a scos la iveală comunicări între angajații JPMorgan care conțineau o referire la o „revizuire Dimon” în relația băncii cu Epstein.

Banca a negat că Dimon ar fi avut cunoștințe despre aceste discuții.

O persoană familiarizată cu ancheta internă a băncii a spus că nu a fost găsită nicio înregistrare că Dimon ar fi comunicat cu Epstein și nici vreo discuție despre păstrarea lui Epstein drept client.

JPMorgan a refuzat să comenteze detaliile apărute în proces.

Avocații JPMorgan au încercat să oprească audierea lui  Dimon și au încercat să limiteze gama de documente predate în timpul procesului preliminar.

Și Deutsche Bank este dată în judecată în cazurile Epstein

Săptămâna trecută, judecătorul Jed Rakoff, care prezidează cazurile, a respins parțial cererea JPMorgan de a respinge procesele și a admis unele dintre pretențiile împotriva băncii – precum și unele împotriva Deutsche Bank, care este dată în judecată separat de o altă presupusă victimă a lui Epstein.

Ulterior,  judecătorul a ordonat JPMorgan să predea documente care conțin comunicări care-l implică pe Dimon și pe fostul consilier general Steve Cutler dinainte de 2006, anul în care Epstein a fost arestat pentru prima dată.

O dată provizorie de judecată pentru ambele cazuri a fost stabilită pentru octombrie.

Depoziția lui Dimon vine după ce alte personalități de rang înalt ale băncii, inclusiv Mary Erdoes, șefa administrării activelor și averii băncii, în valoare de 4 miliarde de dolari, au fost programate să fie intervievate de avocații reclamanților ca parte a proceselor.

Director JPMorgan – participant la orgiile lui Epstein

Fostul director JPMorgan, Jes Staley, urmează să fie, de asemenea, audiat de avocații fostului său angajator în aprilie, după ce banca americană l-a dat în judecată pentru eventuale daune.

Plângerea JPMorgan susține că Staley a fost martor și a participat la infracțiuni sexuale la reședința lui Epstein și susține că nu a dezvăluit acest lucru „în ciuda faptului că avea o obligație fiduciară” de a face acest lucru.

Staley a negat în mod repetat orice implicare în activitățile ilegale ale lui Epstein.

Banca încearcă să recupereze o plată de peste 80 de milioane de dolari de la Staley, una dintre cele mai mari încercări de acest fel din istoria SUA.

Inițial, Dimon era programat să fie audiat și în aprilie, dar avocații lui JPMorgan au susținut ca interviul lui să aibă loc după cel al lui Staley, potrivit unei persoane familiarizate cu problema.

Staley, care a devenit ulterior șeful băncii Barclays din Londra, a negat orice implicare în infracțiunile teribile ale lui Epstein.

La începutul acestei luni, consiliul de administrație al lui Barclays a recunoscut într-o notificare înainte de reuniunea anuală din mai că recentele acuzații împotriva fostului lor director executiv sunt „grave și noi”.

Staley a părăsit Barclays în 2021 pentru a „contesta” rezultatele unei investigații a autorităților de reglementare din Marea Britanie care a concluzionat că a caracterizat greșit relația sa cu Epstein.

JPMorgan Chase – una dintre cele mai vechi instituții financiare din lume

JPMorgan Chase & Co este o uriașă bancă americană și una dintre cele mai vechi instituții financiare din lume, istoria sa începând din anul 1823. Printre brandurile companiei se numără: J.P. Morgan, Chase și WaMu. Compania are afaceri în 60 de țări și deținea, în anul 2009, active în valoare de 2,2 trilioane de dolari.

Celebrul traficant sexual și de minori Jeffery Epstein, prieten cu multe vedete, politicieni de top la nivel mondial și servicii secrete, a fost găsit mort în celula sa din New York pe 10 august 2019.

Lasă un răspuns