Marcel Vela se ocupă de Poliţia animalelor în timp ce au apărut imagini cu şefii Poliţiei Române la întâlnire, în biserică, cu capii interlopi ai clanului infracţional Duduianu

1
88

Imagini publicate astăzi de ziarul „Adevărul” arată că şefii Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, şeful Poliţiei Sector 5, Cătălin Păştin, şi şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet, s-au întâlnit în noaptea de 8 spre 9 august 2020, în biserică, cu capii clanului infracţional Duduianu, arestaţi pentru o serie de infracţiuni cu omor, pentru a negocia cu ei.

Liviu Vasilescu, şeful IGPR, şi liderul clanului interlop infracţional Duduienii

În ultimele zile, şefii Poliţiei Române- care s-au întâlnit cu Duduienii- au încercat să intervină şi într-o anchetă penală, coordonată de Radu Gavriş, în care ulterior au fost arestaţi fraţii Duduianu, pentru că şefii Poliţiei Române erau supăraţi că nu au fost ei informaţi de percheziţiile şi reţinerile în cazul Duduienilor.

Radu Gavriş a ocolit şefii Poliţiei Române şi Poliţia Capitalei, tocmai din cauza relaţiilor acestora cu clanul Duduianu.

Imaginile probează că şefii Poliţiei aveau un interes precis în dosar, având în vedere că ei se întâlniseră cu clanul Duduienilor înainte, foarte probabil făcându-le interlopilor o serie de promisiuni.

La solicitările presei, Poliţia nici nu a confirmat, nici nu a informat că şefii MAI s-au întâlnit cu clanul interlop, ulterior Poliţia scoţând la înaintare chiar un membru al clanului Duduianu care a început să nege ceea ce chiar clanul afirmase de la început. Şi anume că s-au întâlnit şi au negociat cu şefii Poliţiei Române.

Liviu Vasilescu, fost şef al DOS- aflat la comanda instituţiei în momentul fugii lui Sebastian Ghiţă, a fost şi este un apropiat al şefilor SRI, Florian Coldea, Eduard Hellvig, era în bune relaţii cu Laura Codruţa Koveşi, cu generalul SRI, Dumitru Dumbravă aka “Mitică” şi cu Bogdan şi Mihaela Nicola- din zona de publicitate. Şi Radu Gavriş este un susţinător al Laurei Codruţa Kovesi.

Informaţii neoficiale din media arată că Liviu Vasilescu a făcut de mai multe ori presiuni şi intervenţii în televiziunile din România pentru a nu se difuza o serie de materiale care îi erau defavorabile sau devoalau subiecte controversate în ceea ce-l priveşte.

Ce arată imaginile, potrivit Adevărul:

„Ce se vede în imaginile video. Pe data de 8 august ora 22:30:00 camera de supraveghere nr. 04 surprinde un Duster alb în zona Biserica Cuvioasa Parascheva din Rahova.   

În secvenţa următoare, surprinsă dintr-un alt unghi de camera 01 la ora 22:55:28, se vede clar că Duser-ul alb are însemnele Poliţiei Române, iar din autoturism coboară un bărbat de pe locul şoferului. Alţi trei bărbaţi, în uniforme de Poliţie, aşteaptă şi ei în plan îndepărtat. 

La 23:11:56, camera nr. 04, amplasată cu vedere la intersecţie, surprinde sosirea unui autoturism BMW negru în care sunt interlopii. Aceştia pachează pe latura din dreapta a bisericii Cuvioasa Parascheva.

La 23:56:34 apare o a doua maşină neagră, tip break, care parchează lângă BMW, pe aceeaşi stradă.   Imaginile sunt filmate de camera din intersecţie, iar în colţul din dreapta apar şi poliţiştii, pe care camera 01 îi surprindea în plan secund. Filmarea din acest unghi se încheie la 23:56:58.

Pentru un scurt moment, camera 03 – amplasată pe strada din dreapta bisericii, cea pe care au parcat cele două maşini negre ale interlopilor – surprinde un bărbat cu şapcă, probabil unul dintre intrelopi, care vorbeşte la un telefon mobil, la ora 00:36:28.

Fratele interlopului ucis, Elvis Pian a povestit că în noaptea de 8 spre 9 august, şeful Poliţiei Sector 5, Cătălin Păştin, şi şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet, ar fi mers acasă la Elvis Pian, după miezul nopţii.

Cei doi l-au rugat pe Elvis Pian să meargă cu ei la o biserică, acolo unde erau aşteptaţi de şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu. Mai departe, Vasilescu l-ar fi rugat pe interlop să îşi scoată fratele decedat din casă cât mai rapid cu putinţă, pentru ca Poliţia să nu se facă de râs din pricina faptului că nu a dispus sancţiuni împotriva interlopilor.

Asta deşi trupul neînsufleţit al interlopului stătea deja în livingul locuinţei de aproape o săptămână.

Moartea interlopului Emi Pian a scos la iveală mai multe nereguli ignorate de autorităţi: printre altele priveghiul liderului clanului Duduianu care nu putea fi organizat, potrivit legii, la domiciliul acestuia. De parcă nu ar cunoaşte legea, autorităţile prezente la faţa locului nu au luat nicio măsură. Mai grav este că acolo a fost şi şeful Poliţiei Capitalei, însă s-a comportat ca şi când nu ar cunoaşte legea.

După înmormântarea interlopului – când au fost încălcate iarăşi toate normele de protecţie şi de distanţare socială – mai mulţi poliţişti au reacţionat vehement, arătând că superiorii lor „au asigurat protecţie unor interlopi”. 

Mai mulţi poliţişti s-au plâns că au devenit paznici ai interlopilor, şefii Poliţiei Române punând autorităţile statului, pe bani publici, să facă pază la priveghiul interlopului Emi Pian, şef al Clanului Duduianu.

În timpul apariţiei imaginilor cu şefii Poliţiei la întâlnire cu clanurile infracţionale, Marcel Vela, ministrul de Interne, avea o preocupare măreaţă de PR: a ţinut un speech pe scările MAI prin care a anunţat înfiinţarea Poliţiei animalelor. Cu protecţia cetăţenilor cotribuabili de mafiile transpartinice interlopi- MAI, statul stă mai prost….

1 comment

Lasă un răspuns