Manualele de la statul român sunt SINGURELE care NU au variantă digitală. Ca să obţii varianta digitală, plăteşti 200 de euro unei platforme din Ungaria

2
87

Un cititor al siteului Presa Curată reclamă o serie de aberaţii în învăţământul primar şi posibile nereguli.

În învăţământul primar, manualele Editurii Didactice şi Pedagogice (EDP) sunt singurele care se dau gratuit iar celelalte se cumpără de către părinţi.

Problema cea mare – reclamată de persoane din sistemul de învăţământ- este aceea că manualele EDP sunt singurele care nu au şi variantă digitală, deşi în România, în era digitală, din martie, de la începutul pandemiei, se vorbeşte despre învăţământ la distanţă.

Ca să obţii o variantă digitală a manualului EDP, trebuie să-ţi faci cont pe o platformă online din Ungaria (mozaWeb) iar preţul ajunge la aproape 200 de euro.

De notat că manualele de la editurile private au toate variante digitale.

Lunile trecute, pe siteul atlatszo.ro, a apărut un material despre promovarea platformei din Ungaria, iar invocaţi au fost Monica Anisie şi Claudiu Săftoiu, ajuns, graţie numirii pe criterii politice, director al Editurii Didactice şi Pedagogice.

Până anii trecuţi, învățătorul/profesorul alegea manualul iar ministerul plătea. Acum, DOAR manualele EDP sunt gratuite (plătite de stat) dar sunt singurele care nu au variantă digitală. Pentru a obţine varianta digitală, în era digitală, învățătorul/profesorul şi părinţii trebuie să plătească foarte mulţi bani.

De notat că până în prezent, Claudiu Săftoiu s-a plimbat prin posturi variate: a fost jurnalist, a fost consilier prezidenţial al lui Traian Băsescu, a fost director al Serviciului de Informaţii Externe, a fost şef TVR, a fost comentator Libertatea şi Jurnalul Naţional, a fost consilier al ministrului Educaţiei, ajungând şi director al Editurii Didactice şi Pedagogice.

În mai 2020, presa a redat cum Claudiu Săfoiu i-a făcut o odă ministrului Monica Anisie.

2 comments

  1. bulz-al-arab (8 stele-4 pe fiecare epolet) 1 septembrie, 2020 at 21:41 Răspunde

    In calitatea dumneavoastra de jurnalist de investigatii, o specie din ce in ce mai rara, mi-ar placea sa nu fi dat o stire insuficient documentata. Exista site-ul https://www.manuale.edu.ro/ am gasit destule manuale ale EDP in format .pdf.

Lasă un răspuns