Banchetul de stat fastuos din Germania. Regele Charles și „Cina pentru unul”

0
88

În această seară a avut loc la Schloss Bellevue, reședința oficială a președintelui german, Frank-Walter Steinmeier, banchetul de stat oferit în onoarea Regelui Charles al III-lea și Reginei Consort, Camilla. Regele Charles, ca de obicei, a fost pus pe glume.

În primul discurs la un banchet de stat din timpul domniei sale, Regele Charles a adus un omagiu „valorii durabile” dintre Regatul Unit și Germania și a promis că legătura va devenit din ce în ce mai puternică.

Regele s-a adresat audienței atât în engleză cât și în germană și a lăudat, de exemplu, decizia Germaniei de a găzdui peste 1 milion de refugiați ucraineni. A mai vorbit de sănătatea planetei, o temă care îl preocupă dintotdeauna și a mai spus că vrea să protejeze „valorilor democratice comune”.

Regele, purtând papion alb ca și președintele Germaniei, a început să facă și glume. A amintit o schiță de comedie britanică numită „Cină pentru unul”, care este extrem de populară în Germania.

În schiță, un aristocrat în vârstă ia masa singur, în timp ce chelnerul se îmbătă din ce în ce mai mult pe măsură ce consumă alcool turnat pentru oaspeții inexistenți de la masă.

A devenit o tradiție să vizionezi schița de 18 minute în noaptea de Revelion în Germania.

Președintele Steinmeier al Germaniei a făcut referire la decizia UK de a părăsi UE la 27 martie 2019, spunând că pentru el a fost o zi tristă. A mai adus un omagiu regretatei Regine Elisabeta și a spus că Charles a vizitat Germania de peste 40 de ori atunci când era prinț.

La evenimentul fastuos au participat și fostul cancelar Angela Merkel, dar și șeful diplomației britanice, James Cleverly, alături de soție.

Regina Consort a purtat purta o tiară și o brățară care au aparținut soacrei ei, Regina Elisabeta.

S-a zvonit că unii dintre verii germani ai regelui au fost invitați la eveniment, inclusiv prințul Donatus de Hesse, care a luat masa cu regretata regina când a vizitat Frankfurt în timpul unei vizite de stat în 2015 cu ducele de Edinburgh.

Printul Baden Bernhard, care a participat la înmormântarea prințului Philip în 2021, și tatăl său, Prințul Ludwig de Baden, au fost invitați să participe.

Steinmeier a lăudat convingerile „verzi” ale lui Charles și i-a mulțumit că a ales să viziteze Germania în prima vizită de stat ca monarh.

Lasă un răspuns