Franța este în criză socială, ministrul francez pozează în Playboy

1
87

Ministrul guvernului francez, Marlene Schiappa, a fost criticat de membrii propriului ei partid, după ce a apărut pe coperta revistei Playboy .

Schiappa, care este ministru de guvern din 2017, a apărut pe coperta revistei pentru a însoți un interviu de 12 pagini pe care l-a făcut despre drepturile femeilor și LGBT.

Schiappa, care este actualul ministru al Economiei Sociale și Asociațiilor Franceze, a fost fotografiată pentru copertă purtând o rochie albă.

Schiappa a fost un susținător de multă vreme al drepturilor femeilor și a fost numită primul ministru al egalității de gen din țară în 2017.

În acest rol, ea a condus cu succes o nouă lege privind hărțuirea sexuală care permite aplicarea de amenzi pe loc bărbaților care hărțuiește sau urmărește femeile pe stradă.

Apariția ei a atras critici din partea colegilor politici, inclusiv din partea premierului francez Elisabeth Borne.

Borne a spus despre fotografia cu Schiappa de copertă că „nu este potrivită, mai ales în această perioadă”, a raportat sâmbătă, BFMTV, afiliată CNN, citând o sursă apropiată premierului.

Franța se află în prezent în chinurile unei crize politice și sociale declanșate de mișcarea președintelui francez Emmanuel Macron de a continua reformele controversate ale pensiilor, în ciuda opoziției publice larg răspândite.

„Suntem în mijlocul unei crize sociale, există problema poliției, sunt oameni între viață și moarte și am impresia că sunt în spatele unei cortine de fum”,  a declarat Sandrine Rousseau, politician al Partidului Verzilor și colega activistă pentru drepturile femeilor, pentru BFMTV.

Politicianul francez, Jean Luc Mélenchon, care a ocupat locul al treilea la alegerile prezidențiale din 2022, a criticat atât apariția lui Schiappa, cât și decizia președintelui francez Emmanuel Macron de a acorda un interviu revistei pentru copii, Pif Gadget, săptămâna aceasta.

„Într-o țară în care președintele se exprimă în Pif și ministrul său este în Playboy, problema ar fi opoziția. Franța iese firesc”, a scris Mélenchon pe Twitter sâmbătă.

Schiappa a răspuns criticilor ei într-un tweet sâmbătă, spunând: „Apărarea dreptului femeilor de a avea controlul asupra corpului lor, asta este peste tot și tot timpul. În Franța, femeile sunt libere. Cu tot respectul pentru detractori și ipocriți”.

Ministrul francez de interne, Gérald Darmanin, a venit în apărarea lui Schiappa în timpul unui interviu acordat canalului francez de știri CNews duminică, numind-o „femeie cu caracter”.

„Voiam să spun că Marlene Schiappa este o femeie politică curajoasă, care are caracterul ei și care are stilul ei, dar îl respect”, a remarcat el.

1 comment

Lasă un răspuns