Republicanii din Congresul SUA au trimis în secret citații celor mai importante bănci din America ca să afle traseul banilor familiei Biden

0
95

Comisia de supraveghere din Camera Reprezentanților a citat Bank of America, Cathay Bank, JPMorgan Chase și HSBC USA N.A., precum și pe fostul asociat de afaceri al lui Hunter Biden, Mervyn Yan, cerând documente financiare ale familiei Biden, a dezvăluit în această seară Fox News.

Citarea băncilor de către republicanii din Congres ar fi fost făcută fără știința democraților, ceea ce a generat alt uriaș scandal.

Joe Biden, președintele SUA, și fiul său, Hunter Biden.

Reprezentantul Jamie Raskin, D-Md, cel mai important democrat din Comisia de supraveghere, s-a plâns că președintele comisiei, James Comer, R-Ky, a încercat să ascundă democraților din comisie informații referitoare la investigație.

Într-o declarație pentru Fox News, Comer a declarat: “Raskin a dezvăluit din nou citațiile Comitetului într-o încercare ieftină de a împiedica cooperarea altor martori. Având în vedere isprava sa cu prima citație bancară, poporul american și mass-media ar trebui să se întrebe ce informații încearcă să ascundă Raskin de data aceasta. Nimeni nu ar trebui să se lase păcălit de jocurile deputatului Raskin. Avem înregistrările bancare, iar faptele nu sunt bune pentru familia Biden”.

Personalul democrat al Comitetului de Supraveghere a trimis joi o notă membrilor, în care îi acuză pe republicani că își desfășoară ancheta în spatele unei „secretomanii”.

“În ciuda acestei investiții masive de timp și resurse, eforturile republicanilor din această comisie și din alte comisii ale Congresului nu au reușit să aducă nicio dovadă de comportament necorespunzător din partea președintelui Biden. Cu toate acestea, președintele Comer a emis 6 citații pentru documente financiare ca parte a acestei investigații reînnoite, dintre care mai multe s-au bazat pe informații pe care republicanii din comitet știu că sunt false”, se arată în memoriu.

Memorandumul democrat (dublu click) susține că republicanii nu și-au făcut publice citațiile sau nu i-au notificat pe democrați, ceea ce ar fi dus la faptul că unele dintre persoanele vizate de citații nu știau că actualul Congres le caută dosarele.

“La 27 februarie 2023, președintele Comer a emis în secret prima citație pentru documente a Comitetului, ca parte a investigației în curs a republicanilor din Comitet privind familia Biden, către Bank of America. Această citație a solicitat, printre alte informații, “toate înregistrările financiare” de la 20 ianuarie 2009 până în prezent – o perioadă uluitoare de 14 ani – pentru John R. Walker, un cetățean american privat… Cu toate acestea, din cauza folosirii de către președintele Comer a unei citații secrete, domnul Walker nu a fost niciodată notificat că Comitetul a solicitat Bank of America să îi ceară înregistrările financiare, nu a fost niciodată notificat că Bank of America a predat înregistrările sale Comitetului și nu a fost niciodată notificat că Comitetul a făcut publice informații din aceste înregistrări”, se arată în memorandum.

La 11 ianuarie 2023, republicanii – prin președintele James Comer – au anunțat că anchetarea familiei Biden va fi o “prioritate absolută” pentru partid și comisie în cel de-al 118-lea Congres.

Republicanii din comisie au invocat îngrijorările cu privire la “implicațiile pentru securitatea națională ale familiei apropiate a președintelui sau vicepreședintelui”.

În același timp, republicanii au refuzat să se alăture investigației democraților din cadrul Comitetului privind miliardele de dolari plătite de către saudiți, guvernele din Arabia Saudită, Qatar și Emiratele Arabe Unite către Jared Kushner – un fost înalt funcționar al Casei Albe însărcinat cu modelarea politicii pentru Orientul Mijlociu – la scurt timp după ce acesta a părăsit funcția, în ciuda dovezilor tot mai multe ale eforturilor domnului Kushner, precum și ale fostului președinte Trump, de a folosi președinția pentru profit, susțin democrații.

Până în prezent, președintele comisiei de supraveghere – James Comer – a emis șase citații și a trimis 39 de scrisori în cazul Biden.

Pe 17 martie 2023, președintele Comer a emis în secret trei citații suplimentare ca parte aceleiași anchete. Destinatarii citațiilor au fost două instituții financiare, Cathay Bank și JP Morgan Chase, și un fost asociat de afaceri al lui Hunter Biden, Mervyn Yan.

Trei zile mai târziu, pe 20 martie 2023, președintele Comer a emis în mod discret o a cincea citație pentru HSBC USA N.A. – o bancă multinațională.

În total, cele patru citații emise către entități financiare separate și un cetățean privat la 17 și 20 martie au cerut înregistrări financiare private, în cele mai multe cazuri, care se întindeau pe mai mult de 14 ani, referitoare la șase persoane (Shan Gao, Ye Jianming, JiaQi “Jackie” Bao, Ling Liu, Gongwen Dong și Patrick Ho) și la cel puțin zece entități (FRLV Asset Management LLC, FRLV Investments LLC, CEFC Infrastructure Investments US, CEFC Limited, orice entitate legată de CEFC China Energy, State Energy HK Limited, Cold Harbour Capital LLC, Monochrome Capital Partners LLC, Northern International Capital, BREF IV Series A LLC, și Silver Suites 7WTC LLC).

Se pare că după ce s-a descoperit că a fost adresată greșit una dintre citații, președintele James Comer a fost nevoit să emită o a șasea citație adresată băncii HSBC Bank USA N.A., la 22 martie 2023.

În același timp, Joe Biden, în conversații private, spune că va fi reales cu siguranță pentru un al doilea mandat, dar anunțul oficial al acestui lucru în Partidul Democrat nu este așteptat până în vară , transmite CNN.

În același timp, după cum notează canalul, democrații se plâng de lipsa unui „plan de rezervă” .

Există o părere că neparticiparea lui Biden la alegeri s-ar putea „transforma într-un dezastru” pentru partidul care este obișnuit cu cel de-al doilea mandat al președintelui în exercițiu.

Dorința de a concura pentru un scaun la Casa Albă din partea Partidului Democrat a fost deja exprimată de nepotul celui de-al 35-lea președinte american John F. Kennedy, Robert Kennedy Jr.

Lasă un răspuns