Boris Becker după eliberare: „A fost o experiență brutală”

0
81

A câștigat Wimbledonul la 17 ani și a ajuns în închisoare ca un infractor. Boris Backer, campionul de trei ori la Wimbledon descrie cele 8 luni de închisoare ca fiind „o experiență foarte, foarte diferită de ceea ce vezi în filme”, relatează The Guardian.

Boris Becker a vorbit despre experiența sa „brutală” în închisoare din Marea Britanie, adăugând că în timpul încarcerării a trebuit să se înconjoare de „băieți duri” pentru protecție.

De trei ori campion masculin la simplu de la Wimbledon și-a ispășit opt ​​luni din pedeapsa sa de doi ani și jumătate pentru că a ascuns active și împrumuturi de 2,5 milioane de lire sterline într-un caz de fraudă de faliment.

A fost eliberat din închisoare în decembrie și deportat din Marea Britanie.

 

Becker a declarat pentru BBC Radio 5 Live Breakfast: „Cine spune că viața în închisoare nu este grea și nu este grea, cred că minte. A fost o foarte brutală… o experiență foarte, foarte diferită de ceea ce vezi în filme, de ceea ce ai auzit din povești. Trebuie să te lupți în fiecare zi. Ești înconjurat de ucigași, traficanți de droguri, violatori, traficanți de persoane, de criminali periculoși. Lupți în fiecare zi pentru supraviețuire. Rapid, trebuie să te înconjori de băieții duri, așa cum aș numi eu, pentru că ai nevoie de protecție.”

Încarcerarea lui l-a „umilit”, a spus el, adăugând: „Sunt un supraviețuitor; Sunt un tip dur. Am luat încarcerarea, dar am luat și gloria și, dacă ceva, asta m-a făcut un om mai puternic, mai bun.”

Acum își construiește „al treilea capitol” din viață, a spus el.

Reflectând la cariera sa de tenis și devenind cel mai tânăr campion masculin de simplu de la Wimbledon în 1985, la 17 ani, Becker a spus că nu există un „manual” despre cum ar trebui să se comporte un adolescent într-o astfel de situație. Faima și averea le-am avut de tânăr, a spus el.

Becker susține că nu a studiat niciodată domeniul afacerilor sau finanțelor și, după cariera sa în tenis, a luat decizii în care a fost „probabil prost sfătuit”, dar a adăugat: „A fost decizia mea”.

Becker, în vârstă de 55 de ani, și-a petrecut primele săptămâni de detenție la închisoarea Wandsworth din sud-vestul Londrei, iar apoi a fost la închisoarea Huntercombe din Oxfordshire.

El nu se va putea întoarce în Marea Britanie până în octombrie 2024 cel mai devreme. A spus că îi e dor de Londra și că i-ar plăcea să revină la rolul său de comentator la Wimbledon.

Becker a dezvăluit că a luat legătura cu BBC pentru a face parte din acoperirea acesteia în viitor, dar că „nu este decizia mea”.

Vorbind înainte de lansarea unui nou documentar TV despre viața și cariera sa, el a spus că a învățat lecții din timpul petrecut în închisoare, inclusiv a aflat „cine este de partea ta și cine nu”.

„Cu siguranță m-a umilit. Cu siguranță m-a făcut să realizez că, fie că te numești Boris Becker sau Paul Smith, dacă încalci legea, ești condamnat și ești încarcerat; asta este valabil pentru toată lumea”, a spus el.

Lasă un răspuns