Donald Trump, declaraţii şoc: În Siria, le-am luat petrolul! Noi am primit de la Arabia Saudită 1 miliard de dolari pentru trupele SUA!

0
66

Într-un interviu pentru Fox News, Donald Trump a declarat că “a luat petrolul” din Siria, o acțiune despre care specialiștii spun că echivalează cu o crimă de război.

Președintele SUA și-a apărat decizia de a lăsa un număr mic de trupe americane în Orient, după retragerea generală din octombrie 2019, afirmând că trupele SUA sunt doar acolo pentru a asigura câmpurile petroliere din Siria.

„Ei spun că am lăsat trupe în Siria … Ştii ce am făcut? Am luat petrolul ”, a spus el în timpul unui interviu Fox News.

„Singurele trupe care sunt acolo sunt ca să ia petrolul, ca să protejeze petrolul.”

Laura Ingraham, moderatoarea Fox News, a încercat să-l corecteze pe preşedintele Trump insistând că soldații SUA nu sunt în Siria să ia petrolul, ci să păzească facilitățile, dar preşedintele a întrerupt-o spunând că sunt acolo să “ia petrolul”.

În acelaşi interviu, preşedintele Trump a declarat că în schimbul trimiterii de trupe americane, administraţia americană a primit 1 miliard de dolari de la Arabia Saudită, o ţară foarte bogată, cu care SUA are relaţii foarte bune. De asemenea, Donald Trump a spus că în schimbul protejării Coreei de Sud, administraţia SUA a primit 500 de milioane de dolari.

Lasă un răspuns