Italia, locul 1 în lume, cu 4825 de morţi. Românul viral, şofer de tir în Italia: “Nu văd nimic, frate! Nu există! Sunt fictive cadavrele! E mare ţeapă! Staţi măi cuminţi cu virusul şi cu harneli din astea!”

0
75

UPDATE. Italia şi-a anunţat evoluţiile la ora 19, ora României. 793 de noi decese în ultimele 24 de ore, total morţi: 4825- Italia atingând astfel un nou record. Cazurile Italiei continuă să crească exponenţial. Italia are 2857 oameni în terapie intensivă, 22.116 oameni în izolare la domiciliu. Cazurile totale se ridică în Italia la 53.578, infectaţii cu noul coronavirus sunt 42.681 şi vindecaţi sunt doar 6072.

Potrivit anunţurilor publice ale Protecţiei Civile, Italia caută 300 de medici voluntari care să meargă în zonele afectate.


În România, una dintre cele mai căutate meserii este cea de şofer. Datele statistice din ultimii ani arată că sute de români sunt şoferi. Capital, preluând un studiu al safetybroker arăta că peste 150.000 de români erau şoferi de tir mai mulţi ca în orice alt domeniu de activitate. Faţă de 2015, numărul aceştia creştea cu peste 17.000. De asemenea, playtech arăta că pe OLX cea mai căutată meserie este cea de şofer. Datele se potrivesc cu cele ale INS. De asemenea, mii de români sunt angajaţi ca şoferi în multe state ale lumii, inclusiv în Europa.


Un şofer român, din Italia, a postat pe reţeaua de socializare Facebook, următorul mesaj video. Mesajul a fost postat inclusiv pe Grupul public facebook, Şoferi de Tir, devenind viral şi având în prezent peste 6600 de shareuri pe reţeaua de socializare.


„Nimic până acum, da? Eu merg fără mască, n-am niciun stres. Deci eu nu văd nimic, frate!”

Salut! Vreau să vorbesc şi eu de panica asta care s-a creat. Isteria asta generală, mondială, cu coronavirusul ăsta. Bă, frate, uite, eu în momentul ăsta sunt în Italia, sunt undeva la Roma acum.

Am plecat duminică seară şi am plecat la Milano. Milano, Torino, Padova, am fost prin zonele alea pe acolo, orăşele mici nu…Am fost şi în oraş dar nu acolo am avut descărcări. Bă, băiatule! Depozite mari, depozite cu sute de rampe. Vorbim de depozite, mega depozite, gen Number One, cine ştie pe aici prin Italia, şi lucrează aici.

M-am întâlnit cu români, am vorbit cu italieni, am întrebat pe toată lumea pe acolo. Şi şoferi şi personal din depozite. Toţi mi-au spus că nu a avut nimeni nicio problemă. N-a fost nimeni bolnav dintre ei şi nici nu cunosc pe cineva: vreun prieten al vreunui prieten al vreunui văr să aibă coronavirus. Nimic până acum, da?

Eu merg fără mască, n-am niciun stres. Şi ei la fel, o parte din ei, unii sunt aşa mai panicaţi. Unii sunt cu măşti, cu mănuşi, să nu cumva să iei că vezi, se transformă în zombie, curge carnea de pe ei şi….Deci eu nu văd nimic frate. Am fost în focarele alea, în aşa zisele focare. Exact acolo am fost. Nu s-a întâmplat nimic, mă duc acolo de…că lucrez aici în Italia, fac tur retur, vin o dată la o săptămână acasă, mâine urmează să mă duc acasă,  firma e de undeva din Sud. De când a început crizeria asta cu virusul, am fost peste tot, prin toate zonele alea, toate depozitele, am avut contact cu o grămadă de oameni, n-am păţit nimic, nu am luat nimic, nu s-a întâmplat nimic.”

„Bă, frate! Ăştia ar trebui arestaţi după părerea mea. E o dezinformare din asta, e jale. Aşa ceva nu există! În niciun caz nu cară nimeni niciun cadavru. Nu e! Sunt fictive cadavrele astea!”

„Mamă, mor de cald cu ăsta aici… (se şterge cu prosopul pe frunte de transpiraţie, dă drumul la aerul condiţionat din maşină)

Una la mână. A doua la mână: am văzut pe la noi că…am văzut pe undeva pe facebook sau undeva la ştiri că…la Observator, la Antena ceva, că dădeau ăştia că arătau nişte filmări sau poze cu camioane militare la Bergamo care se duc şi iau morţii, cadavrele, că nu mai e loc prin cimitire.

Bă, frate! Ăştia ar trebui arestaţi după părerea mea. E o dezinformare din asta, e jale. Aşa ceva nu există! Alea sunt de la Defender 2020. E un program militar care e în toată Europa. În niciun caz nu cară nimeni niciun cadavru. Nu e! Sunt fictive cadavrele astea.

Încă altceva. A mai fost un caz aici în Italia, am citit undeva, cu o familie de italieni, soţ şi soţie, bătrâni, în vârstă. El avea cancer de proastată, de nu ştiu câţi ani, a fost la spital în fază terminală, a fost la spital şi a murit în spital. Şi pe certificatul de deces i-au scris că a murit de coronavirus. A făcut familia scandal pe acolo, s-a auzit, a ieşit câta crizele.”

„Asta să fiţi siguri, că nu e aşa, făcută la mişto. În niciun caz nu e niciun virus, staţi liniştiţi!”

„Clar, cineva vrea să bage panica în populaţie. Nu înţeleg de ce. E un scop, ceva. Asta să fiţi siguri, că nu e aşa, făcută la mişto. În niciun caz nu e niciun virus, staţi liniştiţi.

Eu recunosc că până anul ăsta, până acum, cu coronavirus, cu astea, că m-am documentat un pic, am intrat un pic pe google, am căutat, nu ştiam că se moare de gripă, frate! În fiecare an. Intraţi şi voi pe google, nu e greu, nu vă ia prea mult. Intraţi pe google şi alegeţi un an. La alegere. Scrie: statistici morţi de gripă în anul 2010, de exemplu. Eu am căutat 2017.

În 2017, în Bucureşti, au fost 160 de persoane moarte de gripă. În 2017, da? N-a fost pe la televizor nimic, n-am văzut scandal, că moare, că e epidemie de gripă. În fiecare an mor oameni de gripă! Pe plan mondial sunt zeci de mii care mor de gripă. Da, eu nu am ştiut că se moare de la gripă. Am crezut că e aşa, o băşină gripa asta. Nu e. Uite că mor oameni. În special ăia în vârstă. E logic să fie aşa.

Mai e şi câte un copil şi, normal, oamenii care au probleme. De sănătate gravă” (se şterge cu prosopul pentru că în continuare transpiră)

„Aoleeeeeeo, au venit românii din Italia aici! Mânca-mi-ai scamileeeee! N-a venit, frate, nimeni! La fel, acelaşi lucru”

Ce mai e? Mai e cu românii. Aoleeeeeeo, au venit românii din Italia aici! Mânca-mi-ai scamileeeee! N-a venit, frate, nimeni! La fel, acelaşi lucru. Dacă te duci tu, ca vizorist din ălaaa, şi stai aşa la vamă acolo. Vizorist. Ia vezi tu că nu e niciun fel de coronavirus sau pe la ştiri aşa, câtă lume intră şi iese din ţară? În fiecare zi. Zeci de mii de români. Care cu maşini, cu combinaţii, să vândă, să facă, vin de la muncă, vin din vacanţă, se duc acasă, care-i problema? Se întâmplă asta în fiecare zi de zeci de ani de zile. Că jumătate de ţară este plecată pe afară.

În fiecare zi sunt zeci de mii de români care intră în ţară şi care ies din ţară. Nu că e coronavirus. Eu nu am să plec în viaţa mea de aici şi unde stau eu, că e un sătuc unde locuiesc acolo, aici în Italia, în Sud, suntem în jur de 100 de români. Bă frate, unul nu a plecat acasă din 100.”

„Bă, nu vă mai luaţi mă după toată lumea, mă! Că nu e adevărat! Eu am copii mici acasă. Mă duc acasă…Deci eu nu pot măşti prin alea că nu e, că ştiu că e manevră (…)Bă frate, eu vă spun că e mare ţeapă. Sunteţi exact ca oile. Eu nu mă mai uit la televizor oricum de 10 ani”

„Bă, nu vă mai luaţi mă după toată lumea, mă! Că nu e adevărat! Eu am copii mici acasă. Mă duc acasă…Deci eu nu pot măşti prin alea că nu e, că ştiu că e manevră. Şi mă duc acasă foarte liniştit frate. Că nu moare nimeni, nu o să se întâmple nimic. Staţi liniştiţi….

O să mă înjuraţi acum aici, aoleou, că ce ştii tu, că…Bă frate, eu vă spun că e mare ţeapă. Sunteţi exact ca oile. Vorbesc cu ăia care sunt creduli şi careDacă unul mănâncă un căcat, în special la televizor, televizorul e jale, eu nu mă mai uit la televizor oricum de 10 ani, dacă a spus ceva la televizor- gata, aşa e.”

„Păi mor, pentru că mor în fiecare zi. Dar acum stă cineva şi îi numără şi spune că mor din cauza coronavirus (…)Nu e adevărat, staţi liniştiţi”

„Păi nu ştiţi că sunt fake newsuri, tot felul de şmecherii care se fac, interese politice, şi acolo le dau, la televizor. Deci asta cu românii care au venit. Pe aici nu e panică, aşa cum e la noi. La noi e panică generală. În Italia, mor câte 1000 de inşi pe zi. Păi mor, pentru că mor în fiecare zi. Dar acum stă cineva şi îi numără şi spune că mor din cauza coronavirus.

Nu e adevărat, staţi liniştiţi. Şi în special sunt bătrâni care…mor în fiecare an, v-am spus. Uitaţi-vă la noi, uitaţi-vă în România dacă nu mă credeţi, căutaţi pe google, ştiri nu apărute alaltăieri. Mă refer la…sunt siteuri unde sunt ştiri publicate în 2010, de exemplu. Vedeţi câţi oameni sunt. M-am uitat eu. În 2017 sunt, în Bucureşti, v-am spus, au fost 160 de morţi. De la gripă. În 2017.

Doar că acum cineva stă şi îi numără pe toţi, ştii? Care a luat gripă, ia uite, epidemie de gripă, e epidemie. Toată lumea răceşte pentru că s-a schimbat clima, a luat-o razna vremea, nu mai avem anotimpuri, nu mai avem nimic. Acum e cald şi peste 3 ore, acum sunt 25 de grade şi după 3 ore sunt 16 grade. Normal că te îmbolnăveşti, răceşti.”

„Atâta prostie eu nu am văzut, frate! (…) Bă, staţi măi cuminţi cu virusul şi cu harneli din astea. Cu răceli din astea”

„Viruşii ăştia sunt tot timpul în aer şi pe mâinile noastre şi peste tot. Nu vă mai panicaţi, nu mai disperaţi, nu vă mai îngrămădiţi să luaţi hârtie igienică din magazine… Atâta prostie eu nu am văzut, frate!

Şi aia legată de ăia care merg cu măştile pe faţă. Băi, tu eşti bătut în cap? Păi dacă eşti singur în maşină, cum să mergi măi ca Gheorghe cu masca? Plus că ăştia au spus clar că măştile nu ajută la nimic.

Şi cu ăştia, cu şoferii de camioaone- mă mai întâlneam aşa şi întrebam, ştii? Italieni, români, ce erau, nu contează. Îi întrebam, câte măşti din alea ai? Că îi vedeam cu măşti panicaţi acolo la birouri, la acte…Zic: câte măşti ai? Păi, una! Că şi mie mi-au dat tot o mască. Toate firmele au dat câte o mască şi o pereche de mănuşi. Şi zic bun, acum dacă vin eu şi am coronavirus, şi strănut, şi îţi rămâne virusul pe mască, pe urmă te duci în camion, o dai jos şi stai cu virusul toată ziua în camion acolo. Până la urmă, îl iei clar. A stat, s-a uitat cu mare faţă din aia la mine, nu se gândise la treaba asta.

Bă, staţi măi cuminţi cu virusul şi cu harneli din astea. Cu răceli din astea. Pregătiţi-vă de mare boom din ăla economic. O să fie o criză mondială financiară, de 10 ori mai puternică decât din aia din 2001, cu World Trade Center. Asta se vrea de fapt. Terminaţi cu viruşi şi cu….Că nu e niciun virus. Eu mă perind prin zonele alea de focar. Iar voi din România, o să mă înjuraţi acum, o să spuneţi: băăăăăăă, ce ştii tu, băăăăăăă! „

„Da, că mai e câte un ciumpalac pe aici care se sperie şi care zice, stai la 5 metri distanţă şi…tot felul de retardaţi şi idioţi. Nu vă mai luaţi după toată lumea. Staţi liniştiţi că nu se întâmplă nimic”

„Bă, eu stau pe aici, eu aici muncesc, acolo mă duc cu ei, în exact zonele alea frate. Am fost la Lodi, exact acum 3 săptămâni, am dus apă la Lodi acolo. Lodi care era închis cu Armată, militari. Care Armată, care militari? Erau la ştiri astea. Acolo nu era nimic, frate. Am fost în depozitul ăla, chiar nu mi-a venit să cred. Nu e nimeni panicat. Aşa, în halul ăla. Da, că mai e câte un ciumpalac pe aici care se sperie şi care zice, stai la 5 metri distanţă şi…tot felul de retardaţi şi idioţi.

Nu vă mai luaţi după toată lumea. Staţi liniştiţi că nu se întâmplă nimic. Aăăă, ceeeeee?


Rai 1

În ciuda percepţiilor personale împărtăşite de românul, şofer de tir în Italia, presa italiană şi cea mondială, relatează pe larg situaţia tragică din Italia, televiziunile din Italia având chiar ediţii speciale. În prezent, Italia caută soluţii digitale, pe model asiatic, pentru detectarea bolnavilor de noul coronavirus, televiziunile transmit continuu în showuri speciale pentru persoanele aflate în case informaţii utilitare ca numere de telefon de urgenţă ale poliţiilor locale sau ale farmaciilor la domiciliu, autorităţile locale luptându-se inclusiv cu fake newsul sau cu criminalitatea informatică sau înşelătorii. Iar mesajul este unitar: să se rămână în case.

Atenţie, imagini care vă pot afecta emoţional

Lasă un răspuns