MADRID, viața în vremea COVID-19 – Jurnal. Contributor Presa Curată

0
53

Peste Madrid, cea mai vie capitală a Europei, s-a așternut liniștea și frica.

Madrilenii stau închiși în case și îşi fac curaj să iasă afară doar pentru a merge la supermarket, la farmacie, să-si plimbe câinele sau să arunce gunoiul. Cei foarte norocoși, cu o adeverință la purtător, încă merg la serviciu. Restul stăm în casă.

În supermarket nu intrăm toți odată, doar un număr limitat de oameni pot fi înăuntru în același timp. Restul stăm la coadă, la cel puțin un metru distață între noi, și asteptăm. Toți stăm tacuți. E liniște. Cei curajoși nu poartă mască.

Astăzi cineva mi-a zâmbit, i-am zâmbit înapoi.

În drum spre supermket realizez că mi-am uitat documentul de identitate acasă. Am tresărit. Dacă cineva mă oprește va trebui să mă identific. Ok, am la mine cardul bancar pe care îmi apare numele, iar în husa de protecție a telefonului am abonamentul de metrou pe care îmi apare numele și poza. E în regulă. Nu risc să fiu arestat.

Din Madrid, Mircea Apostol


Spania a raportat 394 de noi decese, având o creştere pe rata mortalităţii provocată de noul coronavirus de 30% în ultimele 24 de ore. Spania este din nou pe locul 4 mondial, al ţărilor cele mai afectate de pandemie. Înaintea Spaniei sunt doar China, Italia şi SUA. Spania are în total 28.603 de cazuri, 3.107 de noi cazuri de oameni infectaţi în ultimele ore, un total de decese de 1756, 2125 de oameni vindecaţi, cazuri active- 24.722 şi 1785 de oameni aflaţi în stare critică.


Lasă un răspuns