Mossad a mai adus 400.000 de kituri de testare în Israel dar nu spune de unde le-a luat

0
56

Biroul Primului Ministru al Israelului confirmă operațiunea Mossad, dar refuză să spună de unde a fost achiziționat echipamentul.

Serviciul de informații Mossad a ajutat acum 2 zile să fie aduse alte 400.000 de truse de testare coronavirus în Israel dintr-o locație străină nedezvăluită, a precizat Biroul Primului Ministru, pentru The Times of Israel.

Kiturile de testare aduse au fost pe lângă cele aproximativ 100.000 de kituri de teste pe care agenția de spionaj le-a adus în Israel săptămâna trecută.

Biroul prim-ministrului, care este responsabil pentru Mossad, a declarat că serviciul de informații a importat reactivii chimici necesari pentru a efectua aproximativ 400.000 de teste. Tampoanele necesare pentru îndeplinirea sarcinii sunt obținute atât pe plan intern, cât și din mai multe țări străine.

Primul ministru a refuzat să comenteze mai departe asupra acestei chestiuni, în special asupra țării sau țărilor care i-au vândut componentele de testare, determinând mulți să presupună că este o țară care nu are legături puternice sau formale cu Israel.

Prima operație a Mossad-ului pentru aducerea reactivilor chimici necesari pentru 100.000 de teste de coronavirus a stârnit o controversă minoră săptămâna trecută, după ce oficialii Ministerului Sănătății din Israel s-au lamentat că ceea ce aveau de fapt nevoie erau mai multe tampoane. După o controversă, stârnită de acuzații, ministerul Sănătăţii a ieşit cu o declarație afirmând că kiturile de testare au fost „importante” și „necesare” în lupta împotriva bolii.

Israelul și-a intensificat semnificativ testarea în săptămâna trecută, realizând câteva mii în fiecare zi, cu scopul de a crește acest nivel în continuare.

Celelalte zone de apărare a Israelului s-au implicat și în ultimele zile pentru a combate amenințarea cu virusul.

Serviciul de informaţii interne, Shin Bet din Israel, este implicat într-un program controversat de supraveghere în masă autorizat de cabinet să urmărească mișcările transportatorilor de virus prin telefoanele mobile și cardurile de credit, pentru a facilita carantinarea retroactivă a persoanelor cu care au intrat în contact, despre care a declarat joi că a ajutat identificați 500 de noi purtători confirmați ai bolii.

Și IDF s-a alăturat încet luptei, Comandamentul Armatei s-a implicat din ce în ce mai mult în eforturile de asistență medicală în timp ce se pregătea să înființeze spitale improvizate și să pună capacitățile și facilitățile sale logistice la dispoziția guvernului. IDF, Armata Israelului a fost afectată, mai mulţi ofiţeri fiind diagnosticaţi cu noul coronavirus.

Potrivit Ministerului Sănătății, joi seară, în Israel au existat 2.693 de cazuri confirmate. Opt persoane au murit, 46 de persoane sunt în stare gravă și 67 în stare moderată. Marea majoritate – 2.502 – au prezentat doar simptome ușoare. 70 de oameni și-au revenit complet.


Lasă un răspuns