Echipa de cercetare a Chinei a publicat ieri primele date din experimentele pe animale ale unul vaccin împotriva noului coronavirus iar datele arată că vaccinul este eficient şi sigur pe şobolani şi primate- non umane.
Studiul este realizat de:
- Sinovac Biotech China
- Laboratorul de Medicină Comparativă pentru Boli Umane al ministerului Sănătăţii chinez
- Laborator cheie pentru modele animale de boli infecțioase emergente al, Institutului pentru Știința animalelor de laborator, Academia Chineză de Științe Medicale și Medicină Comparativă, Colegiul Medical Union Peking, Beijing, China
- Laboratorul de infecții și imunitate, Laboratorul Național de Macromolecule,
- Institutul de Biofizică, Academia Chineză de Științe, Beijing, China
- Departamentul de Microbiologie, Centrul Provincial Zhejiang pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, Hangzhou, China
- Institutul Național pentru Controlul și Prevenirea Bolilor Transmisibile, Centrul chinez pentru Boli Control și prevenire, Changping, Beijing, China
- Institutul de Microbiologie și Epidemiologie, Academia de Științe Medicale Militare, Beijing, China
- Divizia de vaccinuri antivirus respiratorii, Institutul Național pentru Controlul Alimentelor și Medicamentelor, Beijing, China
Nu există tratamente sau vaccinuri specifice împotriva noului coronavirus, ca atare, este necesar ca urgent să fie dezvoltate vaccinuri eficiente împotriva SARS- CoV- 2.
„Cu toate acestea, am dezvoltat o producţie la scară pilot a unui candidat la vaccin anti- SARS inactivat împotriva SARS- CoV- 2 numit PiCoVacc care a determinat anticorpi specifici pentru SARS- CoV- 2 la şoareci, şobolani şi primate non umane. Aceşti anticorpi puternici pe care i-am indus au neutralizat puternic 10 tulpini reprezentative de SARS- CoV- 2, indicând o capacitatea mai mare de neutralizare împotriva tulpinilor de SARS- CoV- 2 care circulă în întreaga lume.
Imunizarea s-a făcut cu 2 doze diferite, (3 μg sau 6 μg pe doză), a oferit o protecție parțială sau completă la macaci împotriva provocării SARS-CoV-2, fără o îmbunătățire a infecției dependentă de anticorp.
Evaluarea sistematică a PiCoVacc prin monitorizarea semnelor clinice, a indicelui hematologic și biochimic și a analizei histofatologice la macaci sugerează că acesta este sigur. Aceste date susțin dezvoltarea clinică rapidă a vaccinurilor SARS-CoV-2 pentru om”.
Pentru a obţine 10 tulpine SARS-CoV-2, China a spitalizat 11 pacienţi din China, Italia, Elveţia, Uk şi Spania, a obţinut probe şi a infectat animalele. Apoi, în doze diferite, a administrat PiCoVacc. Datele publicate arată că animalele au fost imunizate şi nu au provocat nimic în organele animalelor- incluzând aici plămânii, inimă, splină, ficat, rinichi şi creier.