În interiorul unei unităţi de terapie intensivă a Israelului. VEZI IMAGINI. Diferenţe MARI faţă de România

0
63

Corespondentul CNN în Israel, Oren Liebermann, a filmat în exclusivitate în interiorul unei Unităţi de Terapie Intensivă a Israelului care tratează bolnavi COVID-19.

Spre deosebire de România şi de alte state, în unitatea spitalicească din Israel- Tel Aviv niciun medic nu a fost infectat, iar doar ca să intri să filmezi în unitatea specială, nu este necesar doar echipamentul, dar fiecărui om i se ia tensiunea şi se verifică dacă suferă de diabet, ceea ce în România din nou nu se întâmplă.

„Este altceva. Este altă boală. Însă învăţăm tot timpul, tot mai mult despre ea”, spun medicii.

Centrul din Israel are pacienţi critici, are numai pacienţi în stare gravă, sedaţi, majoritatea conectaţi la ventilatoare.

Doctorul Adi Nimrod monitorizează fiecare pacient: ”Trebuie să-i simţi şi să-i vezi în fiecare zi. Să-i verifici, să le vezi feţele, să vezi toţi parametrii pentru că există o atmosferă în jurul pacientului”.

Există şi o cameră de control externă, care monitorizează video şi non stop fiecare pat al fiecărui pacient şi modul cum pacientul respiră, situaţie care din nou în România nu există.

Mortalitatea în Israel este de 1%, printre cele mai mici din lume, sistemul israelian de sănătate şi urgenţă fiind vestit şi foarte bine pregătit.

Adi Nimrod ţine pasul cu toate studiile ştiinţifice şi îl ajută şi experienţa sa din Armata israeliană, unde salva şi îngrijea soldaţi.

„Este o luptă diferită asta. Mai complicată. Virusul acesta ne-a învăţat să fim mai modeşti, mai umili şi să arătăm mai multă compasiune pentru familii. Nu este doar un virus, este ceva mai mare”.

Doctorii şi asistentele sunt testaţi în fiecare săptămână ca să se vadă dacă au noul coronavirus. Toţi până acum au primit teste negative. În spital, familiile nu sunt lăsate să intre decât dacă trebuie să-şi ia la revedere de la pacienţi. În rest, toate mesajele pacienţilor către familiile lor sunt înregistrate şi trimise prin asistentele medicale. Pacienţii nu intră în contact decât cu medicii.

Lasă un răspuns