De râsul lumii: Şi SUA au finanţat laboratorul din Wuhan, nu numai Franţa

0
12

Presa din Marea Britanie a dezvăluit astăzi că Guvernul Statelor Unite a acordat o subvenție de 3,7 milioane de dolari laboratorului Wuhan, laborator care făcea experimente pe lilieci din peșterile de unde se crede că boala a provenit.

Institutele Naționale de Sănătate din SUA, o agenție guvernamentală a Statelor Unite, a acordat un grant de cercetare de 3,7 milioane de dolari Institutului de Virologie din Wuhan, dezvăluie Daily Mail.

Laboratorul este centrul mai multor teorii ale conspirației care sugerează că este sursa originală a focarului de coronavirus. Institutul a experimentat lilieci din sursa coronavirusului. Aceştia au fost prinși la peste 1.000 de mile distanță în Yunnan.

Secvențializarea genomului Covid-19 a dus totul către liliecii în peșterile Yunnanului. Guvernul Statelor Unite a finanțat cercetarea privind transmiterea coronavirusului în laborator chiar în ultimul deceniu.

Americanii ştiau că au finanţat laboratorul, chiar înainte să facă acuzaţiile.

Congressmanul SUA, Matt Gaetz, republican, a declarat: „Sunt dezgustat să aflu că de ani de zile guvernul american finanţează experimente periculoase şi crude pe animale la Institutul Wuhan, care ar fi putut contribui la răspândurea globală a coronavirusului şi la cercetări în alte laboratoare din China care practic nu au supraveghere din partea autorităţilor americane.”

Institutul de virologie din Wuhan, de 3,7 de milioane de dolari, cel mai avansat laborator de acest tip de pe continentul chinez, a fost înfiinţat şi cu ajutorul SUA.

Până acum nu există nicio probă că virusul a plecat din laboratorul din Wuhan, lucru confirmat şi de preşedinţia Franţei şi de alte state, iar toţi cei care au avut contact cu laboratorul nu au fost infectaţi cu COVID19.

Preşedintele Donald Trump a anunţat zilele trecute că SUA cercetează speciile de lilieci din zona Wuhan, a acuzat voalat China, fără probe, că ar fi scăpat virusul din laboratorul său, bazându-se pe conspiraţii, China a respins acuzaţiile, iar preşedintele Trump a spus că este supărat că statul chinez are de fapt mai puţine decese de coronavirus decât SUA.

De asemenea, competiţia uriaşă între cele două puteri- China şi SUA- se duce şi în privinţa cercetării şi găsirii noului vaccin, până acum China avansând şi de astăzi dominând inclusiv numeric competiţia.

Citeşte şi…

Lasă un răspuns