China, încă o lovitură pentru SUA. URIAŞA bătălie mondială pe vaccin se înteţeşte

0
63

Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi-a actualizat astăzi lista competitorilor mondiali pentru noul vaccin împotriva coronavisulului.

China, de la un singur candidat detaşat în faza a 2-a a dezvoltării vaccinului, care a terminat şi injectarea în faza 2, are acum nu mai puţin de 3 candidaţi, SUA îi are pe aceiaşi 2, iar Marea Britanie a intrat într-o fază incipientă în faza 1 cu Universitatea Oxford.

Cea mai puternică competiţie de putere la nivel mondial devine acum dominată şi numeric de China, nu doar ca progrese constatate în domeniul dezvoltării vaccinului pe noul coronavirus, cele 2 firme americane aflate deja în compeţiţie având performanţe slabe: una a sărit peste o etapă dar nu a progresat şi ambele nu sunt cunoscute pentru dezvoltarea în trecuta vreunui virus.

În paralel, China face peste 30 de dezvoltări locale ale unor alte variante de potenţial vaccin.

Cu toate acestea, competiţia deja între 3 state- China, SUA şi UK- se poate schimba în orice moment, faza a 3-a de testare a virusului fiind cea mai importantă.

China

CanSino Bilogical, Institutul de Biotehnologie din Beijing/Armata Chinei, echipa Chen Wei- Yu Xuefeng- cel mai avansat – faza 2, pe 500 de subiecţi, spitale Wuhan.

Despre paşii primei echipe detaşate, presacurată.ro a ţinut constant publicul informat, aşa cum se observă în materialele de mai jos.

Institutul de Biologie din Beijing, Institutul de Produse Biologice din Wuhan/Chinafaza 1, pe 1456 de subiecţi, spitale China

Sinovac Biotech Co. Ltd/ Chinafaza 1, pe 744 de subiecţi, spitale China

Statele Unite ale Americii

Inovio Pharmaceuticals/ SUAfaza 1, pe 40 de subiecţi, spitale SUA

Moderna/ SUA–  faza 1, pe 45 de subiecţi, spitale SUA

Marea Britanie

Universitatea Oxford/ UKfaza 1/2, pe 500 de subiecţi, spitale din UK

Sub toţi aceşti competitori mari deja detaşaţi, mai sunt încă 77 de candidaţi aflaţi în evaluări ale studiilor preclinice.

Citeşte şi

Lasă un răspuns