Trump a făcut-o lată: a propus iradierea cu UV şi injectarea cu dezinfectanţi

0
57

Preşedintele SUA, Donald Trump, a mai făcut o gafă la briefingul de aseară de la Casa Albă pe care îl ţine în fiecare zi pe tema evoluţiei infecţiei cu noul coronavirus pe teritoriul SUA.

De data asta, gafa a fost mult mai mare, stârnind atât îngrijorarea publică cât şi amuzamentul pe reţelele de socializare, atât din partea presei cât şi din partea oamenilor de ştiinţă şi medicilor.

Preşedintele SUA nici mai mult, nici mai puţin, a propus oamenilor de ştiinţă şi echipei sale şi doctorilor să iraideze corpurile oamenilor cu raze ultraviolete (care pot genera şi cancerul), şi a mai cerut echipei sale să injecteze dezinfectanţi în oameni, pe ideea că oricum dezinfectantul omoară virusul. Iar dacă omoară virusul pe suprafeţe, poate fi şi injectat ca să dezinfecteze şi în plămâni.

Deborah Leah Birx, care asista şi ea la briefing, fiind coordonatorul grupul de lucru al Coronavirus al Casei Albe pe coronavirus, a fost filmată de jurnalişti când Trump făcea propunerea, Brix rămânând mască, uluită.

Deborah Leah Birx, colonel al Armatei americane, specialist al Centrului Medical Militar al Armatei SUA, Walter Reed Army Medical Center, specializat inclusiv pe biotehnologie şi bioterorism, este fost şef al CDC american, este medic şi diplomat specializat în imunologie, cercetarea vaccinurilor și sănătatea globală, din echipa lui Anthony Fauci.

Nu est prima oară însă când Donald Trump lasă mască oamenii de ştiinţă, spunând public tot felul de prostii. Serile trecute şi în mai multe rânduri s-a contrazis în declaraţii şi cu un alt specialist american din echipa sa, Anthony Fauci.

Gafa mare de acum a preşedintelui Trmp cu iradierea UV şi injectarea/înghiţirea de dezinfectanţi l-a făcut şi pe Joe Biden, contracandidatul său democrat să râdă de el pe Twitter.

Donald Trump nu este la prima gafă.

Săptămânile trecute, preşedintele SUA a insistat public cu administrarea hidroxiclorochinei (care este administrat împotriva malariei) pe pacienţii cu COVID-19 ca ulterior SUA să recomande ţărilor să nu cumva să utilizeze hidroxiclorochină în combinaţie cu alte medicamente că este risc de toxicitate, otrăvire şi chiar deces pentru pacienţii cu COVID-19.

La fel se preconizează şi în privinţa remdesivirului, studiile pe acesta nefiind concludente.

După fiecare declaraţie şi informaţie nesusţinută de date a lui Donald Trump, oficialii români ai ministerului Sănătăţii şi Alexandru Rafila, reprezetant la OMS – împinşi în faţă de media româneşti nedocumentate – s-au înghesuit slugarnic imediat să spună public faptul că preiau şi ei ideile lui Trump, iar după ce totul a eşuat la fel de repede, aceştia nu au mai revenit în declaraţii.

De notat că oamenii de ştiinţă NU recomandă sub nicio formă iradierea corpurilor persoanelor cu UV (acestea pot provoca cancer) şi nici înghiţirea/injectarea corpurilor oamenilor cu niciun fel de dezinfectanţi (se pot otrăvi), făcând în acest sens apeluri constante şi continue, inclusiv pe reţelele de socializare pentru ca oamenii să nu cumva să urmeze ideile nebuneşti ale preşedintelui SUA pentru că acestea, dacă sunt urmate, le pot provoca alte boli, intoxicaţii, otrăvire sau chiar decesul.

Declaraţiile preşedintelui Trump au generat imediat şi alte reacţii. Protestatari din Washington DC au înconjurat hotelul lui Donald Trump cu saci pentru cadavre.

https://twitter.com/VainPretense/status/1253504941701947395

CITEŞTE ŞI…

Lasă un răspuns