Operaţiunea Bologa-CSM: aduceţi pilele pe funcţii în DNA. Fratele lui Prună, partenerul lui Madi a lui Scutea, adjunct în DNA!

0
115

Secţia de procurori a CSM- care de comun acord cu Cătălin Predoiu şi Klaus Iohannis- l-a pus pe Crin Nicu Bologa, fără experienţă în anticorupţie, şef al DNA, urmează să facă săptămâna viitoare o altă numire controversată în DNA.

Marţi, pe 26 mai 2020, Secţia de procurori a CSM urmează să aprobe delegarea lui Mihai Prună, ca adjunct al secţiei a II-a a DNA, una dintre cele mai grele secţii de investigare a anticorupţiei.

Mihai Prună este fratele Ralucăi Prună, fost ministru al Justiţiei în guvernarea Cioloş, celebră prin declaraţia “drepturile omului sunt un lux” şi om de încredere al politicianului Dacian Cioloş. Şi nu doar atât.

Mihai Prună este partenerul de viaţă al lui „Madi”. Madi este Maria Magdalena Militaru, adjuncta procurorului general al României, Gabriela Scutea, numită şi ea recent în funcţie, din poziţia de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, unde lucra şi Mihai Prună.

Înainte, „Madi” a fost şefa pe resurse umane pentru parchete de la CSM.

Fără nicio expertiză şi nicio experienţă în investigarea marii corupţiei sau corupţiei la nivel înalt, Mihai Prună, s-a plimbat de-a lungul anilor prin multe parchete. Ultimele două sunt Parchetul Tribunalului Bucureşti şi Parchetul Curţii de Apel Bucureşti.

Acum, pe înţelegeri, vrea să ajungă direct în poziţia de adjunct al Secţiei II-a a DNA condusă de procuroarea Ana Dana, cea care recent a confirmat clasări în dosarul Microsoft.

Activitatea Secţiei a II-a DNA, de la venirea lui Crin Bologa ca şef a DNA a scăzut considerabil. În 5 luni ale anului 2020- ianuarie – mai-  potrivit siteului DNA, secţia a II-a a DNA a instrumentat doar 2 dosare penale.

1 2

Lasă un răspuns