Ce a inventat o grădiniţă din Indonezia ca să ţină copiii pe timp de pandemie

0
60

SEMARANG, Indonezia – În timp ce școlile se luptă pentru a-și menține elevii în clase în timpul pandemiei, o grădiniță de pe insula Java a Indoneziei îi readuce pe elevi în clasă folosind cuburi transparente improvizate și îi trimite pe educatori în vizite la domiciliu, cu menţinerea distanțării sociale, transmite Reuters.

Grădinița Permata Hati, o grădiniță privată cu 135 de elevi din orașul Semarang din provincia Java Centrală, permite în fiecare zi unui grup de șase elevi să stea în clasă, oferind copiilor șansa de a veni la grădiniţă o dată la două săptămâni.

Java Central a înregistrat cel de-al patrulea număr cel mai mare de infecții din Indonezia și cel puțin 287 de persoane au murit doar în Semarang, conform datelor guvernamentale.

Însoțiți de părinți, copiii stau în cutii de protecție realizate din plastic care sunt dezinfectate după fiecare ședință de clasă ca să primească îndrumări de la educatori.

„Cutia transparentă este unul dintre angajamentele noastre pentru prioritizarea protocoalelor de sănătate”, a spus directorul Hindarwati.

Toți cei care participă la cursuritrebuie să poarte o mască, scut de protecţie pentru față, mănuși și să aibă verificată temperatura.

Părinții cărora le este frică să-şi trimită copiii la grădiniţă pot alege cursurile la domiciliu cu sesiuni online prin aplicații de conferință video precum Zoom.

„Nu mă plictisesc deloc, pentru că pot face apeluri zoom cu toți prietenii mei, îi pot întâlni și pe profesorul meu. Îmi place, a spus Jihan Notharisa, în vârstă de cinci ani.

Ședințele includ dansul, muzica și citirea Coranului, iar grădinița trimite, de asemenea, profesori pentru a vizita copiii la casele lor, cu ecrane de protecție portabile pentru distanțarea socială.

„În calitate de părinți, susținem cu tărie această activitate, astfel încât copiii noștri să se poată întâlni cu profesorul lor în persoană, chiar dacă timpul este limitat”, a spus Nita Dwi Nurhayati, o mamă a elevului.

Majoritatea școlilor din Indonezia nu au reluat încă orele fizice cu normă întreagă decât dacă sunt în locații „zone verzi” cu mai puține cazuri de coronavirus.

Indonezia a raportat 98.778 de cazuri COVID-19 și 4.781 de decese, cel mai mare număr din Asia de Est.

Lasă un răspuns