Fraude uriașe și centre de testare fictive în Germania

0
69

În Germania, o femeie de 49 de ani a inventat cel puțin 11 centre de testare și a strâns 1,1 milioane de euro de la autorități din teste și vaccinări care nu au fost efectuate, dar au fost facturate. Femeia a fost arestată și este acuzată oficial în Essen.

Suma de 925.000 de euro din suma prejudiciului constatat de procurori ar putea fi recuperată prin poprire pe contul bancar al femeii. Potrivit Ministerului Justiției, acuzațiile au fost aduse la Curtea de Apel Essen pe 7 ianuarie 2022.

Cum s-a întâmplat totul? Potrivit parchetului din Essen, acuzata a raportat online 11 locuri de testare în Renania de Nord-Westfalia și Baden-Württemberg către asociațiile de medici care se ocupă cu asigurările de sănătate, iar centrele nu existau.

Perioada în care femeia de 49 de ani ar fi săvârșit infracțiunile a fost între iulie și octombrie 2021, spun procurorii care dezvăluie că la început persoana a fost suspectată într-un raport de spălare de bani.

Verificări suplimentare pentru fraudă cu centrele de testare împotriva coronavirusului vor fi făcute în perioada următoare și în Bielefeld, Bochum și Hagen, pentru că acesta nu este primul caz de fraudă cu centre de testare. 

Un alt proces care implică fraudă la facturare în valoare de milioane de euro în centrele de testare corona a început în decembrie 2021 în fața tribunalului districtual Bochum. 

Doi bărbați care au provocat un prejudiciu de 25,1 milioane de euro vor trebui să răspundă la același tip de acuzații.

Lasă un răspuns