Petrecerea sălbatică a milionarilor de la ski înfurie Austria

0
70

În Austria indignarea este uriașă, transmite presa. Duminică, în ziua cu cel mai mare număr de noi infecții de la începutul pandemiei (15.419 de cazuri), cunoscutul milionar Florian Gschwandtner – și partenerii săi – au postat un video cu o petrecere pe Instagram.

Ce se vede? Oamenii dansează exuberant și beau la o petrecere sălbatică fără mască și fără nicio măsură de restricție. Asta în ciuda faptului că milionarul Florian Gschwandtner a avut Omicron în urmă cu câteva săptămâni.

După ce opinia publică a fost bulversată, s-a implicat și Poliția. 

Comandamentul poliției din districtul Kitzbhühel face cercetări. Operatorul barului ar putea primi o amendă uriașă.

Christian Harisch, președintele pentru turism al Kitzbühel, este revoltat: “Avem controale stricte și active. Acest restaurant este o firmă mică (pavilion) lângă gara din vale. Evenimentele de acolo sunt de condamnat absolut. Aceasta este o abatere clară. A fost acolo Poliția iar autoritatea districtuală a fost deja chemată, iar asta va avea consecințe. Pentru mine, este un mister cum a fost posibil asta.” 

Kitzbühel este districtul austriac cu a treia cea mai mare incidență de infecții de Covid 19. În prezent sunt 3.714 de oameni infectați.

Culmea este că și localul din Kitzbühel unde a avut loc petrecerea sălbatică a milionarului a primit 137.000 de euro sub formă de ajutor de stat pe timpul restricțiilor.

Ministrul Turismului, Elisabeth Köstinger (ÖVP) a avertizat în weekend că „oile negre” care nu respectă regulile pentru apres-ski vor trebui să restituie banii pentru ajutor.

Operatorul restaurantului nu a dorit să comenteze în videoclipul postat. 

„Videoclipul este o palmă pentru toți patronii de restaurante care respectă legile și reglementările”, s-a enervat luni președintele din domeniul Horeca, Mario Pulker .

Barul apres-ski din Kitzbühel nu este singurul loc căruia nu îi pasă de reguli. 

„Pe de altă parte, poliția nu poate controla totul și responsabilitatea individuală nu funcționează. Companiile care încalcă cerințele riscă doar să piardă plățile curente pentru luna respectivă. Dar când mă uit la videoclip, a câștigat mai mult în acea seară decât putea primi ajutor”, a spus Pulker. 

Pulker și-a amintit că „multe întreprinderi din gastronomie și hoteluri se luptă în continuare cu utilizarea extrem de scăzută a capacității și se luptă să rămână pe linia de plutire din punct de vedere financiar”. „Și apoi puteți vedea cât de detașate și dezinhibate se petrec lucrurile aici. Îi înțeleg pe tinerii care vor să sărbătorească, dar patron ai o responsabilitate”, spune Pulker. „Dacă unul dintre ei este foarte contagios, ai un grup uriaș de oameni infectați”.

Pulker pledează pentru regândirea politicii pandemice în general. Majoritatea vaccinată nu ar trebui să mai fie condusă de o minoritate, spune Pulker.

Austria a adoptat cele mai dure măsuri de restricție, fiind prima țară europeană care introduce obligativitatea vaccinării.

Și Germania, recunoscută și ea pentru măsurile dure împotriva pandemiei, se confruntă cu problema petrecerilor care încalcă restricțiile autorităților.

Și în Spania sunt îngrijorări în ceea ce privește petrecerile care încalcă măsurile de restricție.


 

Lasă un răspuns