Pisicile de pe TikTok sunt mai tari decât producătorii norvegieni de armament

0
104

Un producător norvegian de armament susține că nu poate satisface cererea în creștere pentru obuze de artilerie, pentru că un centru de date TikTok consumă toată electricitatea, relatează Financial Times.

Producătorul norvegian Nammo declară că centrul de date TikTok consumă toată energia electrică din regiune pentru că „sunt stocate videoclipuri cu pisici”.

„Suntem îngrijorați pentru că vedem că creșterea noastră viitoare este pusă în pericol de stocarea videoclipurilor cu pisici”, a declarat Morten Brandtzæg, CEO-ul Nammo, într-un interviu pentru Financial Times .

Brandtzæg a spus că cererea de cartușe de artilerie a fost de 15 ori mai mare decât în ​​mod normal – o tendință determinată de războiul din Ucraina.

În zona Norvegiei în care operează Nammo, activitatea sa nu are prioritate față de niciun alt utilizator de electricitate.

Energia este furnizată pe principiul primul venit, primul servit, potrivit Elvia, furnizorul de energie din regiunea Raufoss din Norvegia – o zonă la aproximativ 120 km nord de Oslo.

Energia o consumă stocarea videoclipurilor cu pisici

Compania de energie a declarat pentru FT că nu are nicio capacitate disponibilă pentru ca Nammo să-și crească producția, deoarece acest lucru i promis deja companiei TikTok. Un purtător de cuvânt a declarat pentru FT că, dacă Nammo comandă mai multă capacitate, va „dura timp” înainte ca aceasta să poată fi realizată, deoarece rețeaua trebuie „consolidată”.

TikTok și alți giganți ai tehnologiei s-au confruntat cu critici pentru utilizarea energiei. În iulie, un raport de la FT a constatat că utilizarea energiei electrice de către companiile mari – inclusiv Microsoft, Oracle, LG, Huawei, Amazon și Dell – îngreuna construirea mai multor case în Londra. Din cauza faptului că rețeaua de electricitate rămâne fără capacitate, raportul a precizat că Londra s-ar putea confrunta cu interzicerea proiectelor de locuințe noi până în 2035.

TikTok consumă energie cât un oraș mare

Un raport anterior din 2019 al EirGrid, operatorul de rețea electrică din Irlanda, a avut concluzii similare pentru Irlanda, care este o bază populară pentru centrele de date europene ale companiilor globale. Raportul a constatat că centrele de date pot necesita adesea „aceeași cantitate de energie ca un oraș mare” și ar putea reprezenta „29% din cererea de energie electrică în Irlanda până în 2028”.

Prezența TikTok în Norvegia este puțin probabil să se diminueze, având în vedere anunțul recent al companiei că dorește să obțină zero carbon net până în 2030.

Țara are un surplus de energie regenerabilă – în principal hidroenergie – și este o destinație populară pentru centrele de date din cauza temperaturilor scăzute care reduc nevoia de a folosi energie pentru a răci computerele.

TikTok are si planuri să ridice ceea ce spune că va fi cel mai mare campus de centru de date din Norvegia până în noiembrie 2023.

Lasă un răspuns