Regele Charles și Regina și-au început prima vizită de stat în Germania

0
83

Regele Charles al III-lea și Regina Consort au sosit în Germania – în prima lor vizită de stat de la începutul domniei.

Cuplul a sosit pe aeroportul Brandenburg din Berlin în jurul orei 15.00. Este primul lor pas dintr-un turneu de 3 zile în țara considerată „motorul economic” al UE.

Familia regală urma să viziteze pentru prima oară Franța și abia apoi să sosească în Germania.

Numai că președintele francez Emmanuel Macron, de comun acord cu Regele Charles, a stabilit ca acesta din urmă să-și amâne vizita de stat. Și asta pentru că în Franța au loc proteste violente zilnic.

Într-o declarație comună postată pe Twitter, Regele și Regina UK au spus că este o „mare bucurie” să poată dezvolta „prietenia de lungă durată” între cele două națiuni.

„Înaintea primei noastre vizite de stat în Germania, așteptăm cu mare nerăbdare să îi întâlnim pe toți cei care fac această țară atât de specială”, spun cei doi în declarație.

Ei au vizitat deja Poarta Brandenburg. Este prima dată când Poarta Brandenburg a fost folosită pentru a primi un șef de stat în vizită.

O cină de stat cu președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, le va încheia timpul petrecut la Berlin, înainte de a călători joi la Hamburg.

Presa britanică susține că unii dintre verii germani ai Regelui au fost invitați să participe la cină.

Printre ei se numără și prințul Donatus de Hesse. Acesta a luat masa cu regretata Regină când aceasta a vizitat Frankfurt, cu ducele de Edinburgh. Se întâmpla în timpul vizitei de stat din 2015.

Vizita Regelui Charles al III-lea în Germania se va încheia pe 31 martie. Programul include deplasări la Berlin, Brandenburg, Hamburg, întâlniri cu președintele țării Frank-Walter Steinmeier, cu refugiații ucraineni și un discurs către deputații din Bundestag.

Lasă un răspuns