„SUA în drama Trump”. Trump se luptă cu presa pe difuzarea procesului și își mai ia un avocat. Updateuri

0
83

Avocații fostului președinte Donald Trump au declarat luni unui judecător din New York că se opun cererii unor instituții media de a transmite marți audierea lui. În final, judecătorul va lua decizia. Înaintea procesului de mâine, Trump și-a mai angajat un avocat. Are deja 3 apărători.

“Susținem că cererea presei ar trebui să fie respinsă deoarece va crea o atmosferă de circ la punerea sub acuzare, va ridica probleme unice de securitate și nu este în concordanță cu prezumția de nevinovăție a președintelui Trump”, a declarat echipa lui Trump într-o scrisoare adresată judecătorului Juan Merchant de la Curtea Supremă din New York.

Între timp, biroul procurorului districtual din Manhattan a răspuns și el luni la solicitarea presei și a declarat că se subordonează judecătorului pentru a decide cum să gestioneze cel mai bine sala de judecată.

Cu toate acestea, biroul procurorului districtual a scris că ar fi “o exercitare justificabilă a puterii discreționare a instanței de a exclude sau de a restricționa filmarea, fotografierea și acoperirea radiofonică a ședinței de judecată în interesul evitării unui potențial prejudiciu adus acuzatului, al menținerii unei proceduri ordonate, al asigurării siguranței participanților la procedură sau din alte motive care țin de autoritatea largă a instanței de a gestiona și controla aceste proceduri”.

Dar procurorii au remarcat, de asemenea, că “nu pare să existe o interdicție categorică a camerelor de luat vederi în timpul unei ședințe de judecată”, conform legilor și jurisprudenței existente în New York.

CNN este unul dintre posturile de televiziune care au solicitat acces la camerele de luat vederi pentru punerea sub acuzare de marți.

Între timp, fostul președinte Donald Trump a angajat un nou avocat pentru a fi principalul consilier în apărarea sa împotriva acuzațiilor aduse de procuratura districtului Manhattan, au declarat mai multe surse pentru CNN.

Trump l-a angajat pe Todd Blanche, care a fost cel mai recent partener la firma de avocatură Cadwalader, Wickersham & Taft.

Blanche i-a reprezentat anterior pe managerul de campanie al lui Trump, Paul Manafort, și pe Igor Fruman, un fost asociat al lui Rudy Giuliani care a fost, de asemenea, o figură cheie în primul proces de punere sub acuzare a lui Trump.

Joe Tacopina și Susan Necheles, avocați ai lui Trump, vor rămâne în echipa juridică a acestuia.

Angajarea lui Blanche a fost văzută de unii din interiorul cercului lui Trump ca o marginalizare a lui Tacopina, care până în acest moment a fost unul dintre cei mai influenți avocați care s-au ocupat de apărarea lui Trump în cazul Stormy Daniels, al procurorului districtual din Manhattan.

Cu toate acestea, un consilier senior al lui Trump a respins această caracterizare și a declarat că adăugarea lui Blanche a fost menită să adauge mai multă putere juridică la apărarea lui Trump.

Când a fost presat vineri de Kaitlan Collins de la CNN dacă Tacopina era avocatul potrivit în New York pentru a-l duce pe Trump la proces, un alt avocat care îl reprezintă pe fostul președinte, Tim Parlatore, a subliniat un potențial conflict de interese.

“Știu că Joe are anumite probleme de conflict potențial, având în vedere contactele sale anterioare, cu Stormy Daniels. Așadar, cine este avocatul potrivit, pentru a-l duce la proces, este ceva ce clientul va trebui să decidă. În cele din urmă, decizia de a ști alături de cine să stea, în fața unui juriu, este o decizie pe care doar clientul o poate lua”, a declarat Parlatore.

În această seară, Poliția a îngrădit Trump Tower din New York, unde Trump urmează să sosească pentru a se prezenta în fața judecătorului din Manhattan mâine. La fața locului s-au adunat susținătorii fostului președinte al Statelor Unite.

Lasă un răspuns