Lupta lui Marcel Ciolacu cu limba română continuă și pe autostradă: „Imposibilul se poate”

1
903

Nu este un secret că președintele PSD și șeful Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, se află într-o continuă răfuială cu limba română și cu exprimarea corectă.

Fie că se află în studiouri de televiziune prietene unde nu este deranjat cu întrebări importante, fie că face declarații publice pe holurile Parlamentului, la evenimente sau în alte locații, Marcel Ciolacu – președintele PSD care dorește să ajungă premier al României – nu reușește sub nicio formă să ajungă la pace cu limba română.

Astăzi, dorind să arate public faptul că nu are nicio divergență cu prim – vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, (subiect speculat de presă în ultimele săptămâni) și, din punct de vedere al imaginii, că este gata să preia frâiele Guvernului, Marcel Ciolacu și-a pus vestimentația de șantier și l-a însoțit pe actualul ministru al Transporturilor pe șantierul autostrăzii Buzău Focșani, unde au fost așternuți primii 3 km de asfalt pe Autostrada Moldovei.

Ca atare, în loc să transmită echipei ideea că „ tot ceea ce s-a crezut mereu a fi imposibil – iată că a devenit posibil ca să se realizeze”, Marcel Ciolacu a terminat declarația de pe șantier spunând textual că „imposibilul se poate”, schimbând astfel pe invers sensul ideii exprimate, din cauza exprimării sale deficitare.

Mai mult, Marcel Ciolacu și-a întrerupt des cursul frazei, fiind un campion absolut în anacoluturi, o greșeală gramaticală preferată – caracterizată prin discontinuitate și ruptură logică și sintactică a frazei și propoziției, detectată și de Dexonline.


Iată declarația lui Marcel Ciolacu pe autostradă:

„Domnul ministru, eu o să fiu foarte scurt. O să vreau întreaga echipă de la minister…normal, este coordonată de către domn ministru, și pe domn directorși vreau să-i mulțumesc colegului meu, Sorin Grindeanu, pentru că acum 6 ani a făcut o promisiune domnului primar din Râmnicu Sărat, că aici o să facă o autostradă…Cred că în momentul acela nici primarul nu credea și vreau să-l felicit că, în sfârșit, după 30 de ani de promisiuni, în sfârșit, Moldova va avea autostradă. N-am cum să-l….să nu mă adresez…și…ceea ce-l privește pe constructor…Mă bucur și mai mult că este un constructor român care a dovedit încă o dată că…imposibilul se poate. Mulțumesc mult și felicitări Sorin și eu am ieșit din peisaj, vă las aici cu echipa, felicitări încă o dată”.

Studiile lui Marcel Ciolacu rămân în continuare un mister în presa din România, deși liderul PSD avansează pe treptele puterii. Potrivit CV-ului său, Marcel Ciolacu a absolvit la 28 de ani Universitatea Bioterra, catalogată drept “fabrică de diplome” în România.

1 comment

Lasă un răspuns