Silvio Berlusconi are leucemie. Este în chimioterapie

0
81

La cei 86 de ani, Silvio Berlusconi a fost diagnosticat cu leucemie și este în terapie în spitalul San Raffaele, după ce a fost ieri internat din nou în spital.

Fratele cel mare al lui Berlusconi și copiii s-au dus din nou să-l viziteze astăzi.

Buletinul medical dat publicității arată că Silvio Berlusconi suferă de leucemie mielomonocitară cronică: “Președintele Silvio Berlusconi este în prezent internat la terapie intensivă pentru tratamentul unei infecții pulmonare . Evenimentul infecțios se înscrie în contextul unei afecțiuni hematologice cronice de care suferă de ceva vreme. Strategia terapeutică în vigoare prevede vindecarea infecției pulmonare, un tratament citoreductor de specialitate care vizează limitarea efectelor negative ale hiperleucocitozei patologice și restabilirea stărilor clinice preexistente”.

Situația rămâne complexă, dar stabilă pentru Berlusconi care este internat de ieri la San Raffaele.

Noaptea a trecut-o cu bine, fostul premier este mereu treaz, a aflat de dimineață agenția de presă ANSA din cercuri apropiate fostului premier. Acesta continuă terapia intensivă pentru restabilirea oxigenării corecte a sângelui.

A început chimioterapia pentru a lupta împotriva unei forme de leucemie care l-a lovit și i-a forțat spitalizarea. Prima administrare a chimioterapiei a avut loc ieri, după internare.

Problemele grave de oxigenare, care au pus sub stres sistemul cardiovascular și respirator, cu riscul de infecții, inclusiv pneumonie, ar putea deriva și din dificultăți în funcționarea măduvei spinării, se spune în cercurile apropiate fostului premier.

Ieri, toți copiii au trecut pe la unitate pentru a-l vizita. Astăzi au sosit Marina și Luigi, precum și fratele lui Silvio Berlusconi, Paolo, care a părăsit apoi spitalul San Raffaele.

„Există îngrijorare, dar suntem optimişti”. 

 Președintele Mediaset, Fedele Confalonieri, a spus acest lucru când a vorbit cu reporterii, când a părăsit San Raffaele din Milano, unde l-a vizitat pe prietenul său Silvio Berlusconi. „Cum era azi?” „Mult mai bine decât ieri. Medicii sunt acolo. Dormea – a conchis Confalonieri, presat de reporterii care i-au cerut noutăți.

Lasă un răspuns