Presa SUA: Fiul lui George Soros a devenit un discret „ambasador” al Casei Albe, arată registrele intrărilor în instituție

0
966

Alexander Soros, fiul miliardarului George Soros a devenit în mod discret un “ambasador” de facto al Casei Albe, efectuând cel puțin 14 vizite în White House de când președintele Joe Biden a preluat mandatul, arată înregistrările intrărilor în instituție, analizate de The Post.

Alexander Soros – un prolific colector de fonduri democrat, căruia îi place să se laude cu relațiile sale cu liderii mondiali pe rețelele de socializare – a avut peste 10 de întâlniri cu oficiali ai Casei Albe în 2022, potrivit registrelor de vizită ale Casei Albe actualizate recent. Soros, în vârstă de 37 de ani, a participat, de asemenea, la alte două discuții în Casa Albă la sfârșitul anului 2021, arată registrele.

Ultimele sale vizite arată că a fost în Casa Albă pe 1 decembrie ca să discute cu consilierul șefului de cabinet de atunci al Casei Albe, Ron Klain, Nina Srivastava, care a lucrat și în campania prezidențială a lui Biden, arată registrele.

Mai târziu în acea seară, tânărul Soros a fost una dintre cele 330 de persoane care au participat la un dineu de stat somptuos pe peluza de sud a Casei Albe, găzduit de președinte și de prima doamnă Jill Biden, care i-a onorat pe președintele francez Emmanuel Macron și pe soția lui Macron, Brigitte.

O zi mai târziu, Alexander Soros – care prezidează puternica rețea liberală de acordare de granturi Open Society Foundations, fondată de tatăl său – s-a întâlnit atât cu consilierul consilierului președintelui Mariana Adame, cât și cu consilierul adjunct pentru securitate națională Jonathan Finer, arată înregistrările.

Întâlnirile sale anterioare de la Casa Albă arată discuții cu Adame, pe 14 octombrie; cu Srivastava, pe 14 septembrie; cu Finer, pe 15 decembrie 2021, și pe 6 octombrie și 15 septembrie anul trecut, potrivit înregistrărilor.

Soros a avut, de asemenea, întâlniri cu Kimberly Lang, pe atunci asistentă executivă a consilierului pentru securitate națională, pe 6 octombrie; și cu fostul consilier Klain Madeline Strasser pe 29 octombrie 2021 și 22 aprilie 2022.

Nu este clar ce s-a discutat la aceste întâlniri, iar Casa Albă nu a răspuns la mesaje.

Alexander Soros și fostul președinte al SUA, Barack Obama

Mike Howell, directorul Oversight Project din cadrul Fundației conservatoare Heritage, a declarat că accesul facil al tânărului Soros la Casa Albă este îngrijorător, având în vedere că familia Soros a făcut deja “daune enorme țării noastre”.

Influența familiei Soros asupra politicii Casei Albe nu a fost niciodată mai puternică, potrivit lui Matt Palumbo, autorul cărții “The Man Behind the Curtain: Inside the Secret Network of George Soros”.

Înregistrările Casei Albe arată o listă extinsă de întâlniri ale lui Soros cu oficiali de top:

 • 12/2/2022: Mariana Adame, consilier al consilierului Steve Ricchetti.
 • 12/2/2022: Jon Finer, consilier adjunct pe probleme de securitate națională
 • 12/1/2022: Dineu de stat pe peluza de sud pentru președintele francez Emmanuel Macron, la care a participat președintele Biden
 • 12/1/2022: Nina Srivastava, consilier al șefului de cabinet de atunci Ron Klain
 • 10/14/2022: Mariana Adame, consilier al consilierului Steve Ricchetti (x2)
 • 10/6/2022: Jon Finer, consilier adjunct pe probleme de securitate națională
 • 10/6/2022: Kimberly Lang, asistent executiv al consilierului pentru securitate națională
 • 9/15/2022: Jon Finer, consilier adjunct pentru securitate națională
 • 14/9/2022: Nina Srivastava, consilier al șefului de cabinet de atunci, Ron Klain (x2)
 • 22.04.2022: Madeline Strasser, consilier al șefului de cabinet de atunci, Ron Klain
 • 12/15/2021: Jon Finer, consilier adjunct pe probleme de securitate națională
 • 10/29/2021: Madeline Strasser, consilier al șefului de cabinet de atunci, Ron Klain

După alegerile prezidențiale din 2020, echipa de tranziție a lui Biden era plină de liberali conectați la rețeaua lui Soros, iar cabinetul lui Biden era, de asemenea, înarmat cu loiali lui Soros, a declarat Palumbo.

Alexander Soros și liderul majorității democrate, Chuck Schumer.

Printre aceștia se numără Klain, membru al consiliului de administrație al aripii de lobby a Centrului pentru Progresul American finanțat de Soros, un think tank liberal care promovează dreptul la avort, politicile privind schimbările climatice și alte cauze.

De obicei, George Soros încearcă să își păstreze un profil mai redus, exercitându-și influența prin donații discrete către candidații democrați și direcționând bani către cauze liberale prin intermediul Fundațiilor pentru o Societate Deschisă și al organizațiilor non-profit conexe pe care le-a fondat, care au distribuit peste 32 de miliarde de dolari în întreaga lume din 1984, potrivit site-ului său.

Născut în Ungaria, în vârstă de 92 de ani, George Soros a fost recent din nou criticat de conservatori care îl leagă de problemele juridice ale fostului președinte Donald Trump.

Aceștia arată că bătrânul Soros a donat 1 milion de dolari în 2021 comitetului de acțiune politică democrată Color of Change, care l-a susținut pe Alvin Bragg, procurorul districtual din Manhattan care a convocat marele juriu care l-a pus sub acuzare pe Trump la sfârșitul lunii trecute pentru acuzații penale legate de o presupusă plată de bani.

Soros – a cărui plată către Color of Change a făcut parte dintr-un efort mai amplu de a finanța o revoluție în domeniul justiției penale care vizează abolirea cauțiunii și definanțarea poliției – a negat că a sprijinit direct campania lui Bragg sau chiar că îl cunoștea pe procurorul blând cu criminalitatea.

Alexander Soros și fostul președinte democrat al Camerei Reprezentanților Nancy Pelosi

Politica lui Alexander Soros este însă mult mai deschisă decât cea a tatălui său.

Tânărul Soros a donat în mod individual peste 11 milioane de dolari unor comitete de acțiune politică democrate începând din 2010 – inclusiv 2 milioane de dolari în 2018 către Senate Majority PAC, asupra căruia liderul majorității, Chuck Schumer (D-NY), are o influență majoră, arată înregistrările.

O analiză a paginii sale de Instagram îl arată în vizită cu Schumer de cel puțin nouă ori din 2018 și pozând cu fostul președinte al Camerei Reprezentanților Nancy Pelosi (D-Calif.) de opt ori.

Lasă un răspuns