Final de drum. Raportul Durham: FBI nu ar fi trebuit să lanseze niciodată o anchetă Donald Trump – Rusia

0
154

Consilierul special John Durham a ajuns la concluzia că FBI nu ar fi trebuit să lanseze niciodată o anchetă completă privind legăturile dintre campania lui Donald Trump și Rusia în timpul alegerilor din 2016, potrivit unui raport întocmit pe parcursul a trei ani de către cel numit de administrația Trump și publicat luni, potrivit CNN.

Raportul de peste 300 de pagini al lui Durham afirmă, de asemenea, că FBI a folosit “informații brute, neanalizate și necoroborate”, pentru a lansa investigația “Crossfire Hurricane” privind Trump și Rusia, dar a folosit un standard diferit atunci când a cântărit preocupările privind presupusele interferențe electorale în ceea ce privește campania lui Hillary Clinton.

Cu toate acestea, avocatul special nu a recomandat noi acuzații împotriva unor persoane sau “schimbări totale” cu privire la modul în care FBI gestionează investigațiile cu încărcătură politică, în ciuda faptului că a criticat puternic comportamentul agenției.

Potrivit Raportului Durham, planul lui Hillary Clinton de a crea o poveste falsă care să-l lege pe Donald Trump de Rusia a fost prezentat în august 2016 de către directorul CIA, John Brennan, președintelui Obama, vicepreședintelui Biden, procurorului general Loretta Lynch și directorului FBI Comey.

“Pe baza revizuirii Crossfire Hurricane și a activităților de informații conexe, am ajuns la concluzia că Departamentul (de Justiție) și FBI nu și-au respectat misiunea importantă de fidelitate strictă față de lege în legătură cu anumite evenimente și activități descrise în acest raport”, a scris Durham.

Raportul concluzionează, de asemenea, că “cel puțin din partea anumitor membri ai personalului intim implicați în această chestiune” a existat “o predispoziție de a deschide o anchetă asupra lui Trump”.

Constatările lui Durham potrivit cărora ancheta FBI privind campania lui Trump nu ar fi trebuit să aibă loc sunt în contradicție cu o anchetă anterioară a inspectorului general al Departamentului de Justiție privind investigația FBI privind Rusia, care a identificat probleme în cadrul anchetei, dar care a concluzionat în decembrie 2019 că a existat o justificare suficientă pentru a deschide ancheta.

Toată presa americană relatează despre raportul Durham:

– Avocatul special al SUA reproșează FBI-ului modul în care a gestionat ancheta Trump-Rusia din 2016 – Reuters

– Raportul Durham reproșează FBI-ului modul în care a abordat ancheta Trump-Rusia – Politico

– Raportul Durham critică aspru ancheta FBI din 2016 privind campania lui Trump – Washington Post

– Procurorul încheie investigația FBI privind ancheta Trump-Rusia cu critici dure, dar fără noi acuzații – AP

– Consilierul special John Durham concluzionează că FBI nu ar fi trebuit să lanseze niciodată o anchetă completă Trump-Rusia – CNN

Raportul consilierului special John Durham poate fi consultat aici (dublu click).

Lasă un răspuns