Imagini inedite cu un tigru de Sumatra traficat, prins într-o operaţiune sub acoperire

0
51

Un indonezian a fost arestat de Poliţia indoneziană încercând să vândă pielea unui tigru de Sumatra, în pericol dispariţie, au anunţat autorităţile din ţară, subliniind traficul de animale în ţările din sud-estul Asiei, anunţă AFP.

Autoritățile din Aceh, în vârful nordic al insulei Sumatra, l-au arestat pe bărbat, după ce s-a oferit să vândă pielea tigrului unui ofițer sub acoperire, care s-a prezentat cumpărător, pentru doar 90 de milioane de rupii (6.500 de dolari).

Poliția, care a confiscat craniul tigrului, precum și oase și dinți, a spus că vânează și un alt bărbat care ar fi furnizat suspectului părțile animalului.

Braconajul este responsabil pentru aproape 80 % din decesele de tigru din Sumatra, mai puţin de 400 de tigri rămânând în prezent în sălbăticie, arată TRAFFIC, o rețea globală de monitorizare a comerțului cu animale sălbatice.

“Credem că tigrul era mort de aproape trei luni”, a declarat pentru AFP, Taing Lubis, un medic veterinar la agenția de conservare Aceh, adăugând tigrul mascul care avea aproximativ opt ani.

„Și credem că a murit în urma înjunghierii. Gleznele i-au fost, de asemenea, fracturate”.

Arestarea vine după ce poliția, în altă parte a Insulei Sumatra, luna trecută, a arestat câțiva braconieri bănuiți prinși cu pielea unui tigru sumatran și a patru fetuşi.

Tigrii de Sumatra sunt considerați a fi într-un foarte mare pericol în întreaga lume, fiind o specie pe cale de dispariţie.

Lasă un răspuns