EXCLUSIV. DOCUMENTE. Sfârşitul MINCIUNII: Cine a băgat SRI în UNIFARM? Ponta, pentru care a semnat Arafat, pe vremea naşului Maior!

0
66

UPDATE. Avocatul Piperea dezvăluie că în numele lui Ponta, pentru Adrian Ionel şi Ion Maranda- SRI- la UNIFARM, ar fi semnat Raed Arafat!

Documente prezentate în exclusivitate de Presa Curată arată că Victor Ponta, premier al României şi ministru interimar al Sănătăţii, în octombrie 2012, a semnat Ordinul 1023 din 17.10.2012 prin care i-a introdus în Consiliul de Administraţie al Unifarm SA pe Eugen Adrian Ionel şi Ion Maranda. Ordinul e semnat cu bară, pentru Ponta semnând Raed Arafat care era atunci, transpartinic – ca de obicei, şi în echipa lui Ponta.

Eugen Adrian Ionel, avea şcoală la SRI, ulterior a fost şi doctorand SRI, iar Ion Maranda era nimeni altul decât Şeful Direcţiei de Protecţie Internă a SRI. (dublu click numiri SRI Ionel)

Astfel, sub guvernarea Ponta, sub semnătura lui Arafat- în numele lui Victor Ponta, pe vremea când George Maior, naşul său, era director SRI, i-a transferat pe cei doi- Ionel şi Maranda- direct la Unifarm.

Victor Ponta este un foarte bun prieten al mogulului RTV, Sebastian Ghiţă, partener al altui mogul inculpat pentru corupţie, Dan Andronic. Raed Arafat era atunci şi în echipa lor.

Ulteior, în 2016, potrivit DNA, Ionel şi-a reînnoit singur mandatul de director general Unifarm:

Separat de cele anterior menționate, s-a mai reținut că Ionel Eugen Adrian ar fi dobândit calitatea de director general al C.N. Unifarm SA, la data de 6 iunie 2016, cu încălcarea dispozițiilor legale. Concret, în calitate de membru și președinte al Consiliului de Administrație al Companiei Naționale Unifarm SA, acesta ar fi votat, la ședința din aceeași dată, numirea sa ca director general al CN Unifarm SA.


Or, dispozițiile OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice interzic în mod expres ca președintele Consiliului de Administrație să fie numit și director general, aspect ignorat de membrii Consiliului de Administrație, printre care și Adrian Ionel. Acesta a emis și a semnat Decizia nr. 46 din 06.06.2016, în urma căreia a obținut venituri nete în cuantum de 498.722 lei (în perioada 14 iulie 2016-25 mai 2020).”

Adrian Ionel a fost menţinut apoi de toate guvernările Cioloş, PSD şi PNL- Ludovic Orban- în funcţii publice importante, inclusiv la UNIFARM, prezentat fals la televiziuni/opiniei publice, ridicat în slăvi în majoritatea presei, tocmai din cauza relaţiei cu SRI.

Adrian Ionel este acuzat de DNA că a luat mită 760.000 de euro pe un singur contract în vremea pandemiei. Victor Ponta, în mod ipocrit, shareuieşte pe Facebook ştirea Ionel/DNA fără să spună publicului că în numele lui Adrian Ionel a ajuns la Unifarm, ca şi Maranda de la SRI. (dublu click acuzaţii DNA Ionel)

Lasă un răspuns