Jack Ma s-a întors în China

0
83

Fondatorul Alibaba, Jack Ma, s-a întors în China. Autoritățile chineze ar putea să-și tempereze atitudinea față de oamenii de afaceri, relatează BBC.

Jack Ma, în vârstă de 58 de ani, este fondatorul gigantului chinez de comerț electronic Alibaba Group, care conduce popularul magazin online AliExpress.

Jack Ma este unul dintre cei mai faimoși și influenți oameni de afaceri ai Chinei. El a dispărut de pe scena publică din 2020 și de atunci a fost văzut în străinătate doar de câteva ori.

Cu puțin timp înainte de “dispariția” sa, Jack Ma a criticat autoritatea de reglementare a comerțului electronic din China, despre care a spus că “sufocă inovația cu o supraveghere excesiv de restrictivă”.

Omul de afaceri a acuzat atunci și sectorul bancar din China de o „mentalitate de amanet”.

După declarațiile lui Ma, au apărut imediat zvonuri că acesta ar fi fost plasat în arest la domiciliu. Numai că ulterior s-a relatat că a fost văzut în Spania, Olanda, Thailanda și Australia. Presa a dezvăluit recent că Ma a petrecut de fapt cea mai mare parte a ultimului an în Tokyo, Japonia.

Dispariția lui Ma este cea mai recentă situație dintr-o serie de incidente similare care implică alți oameni de afaceri chinezi.

Observatorii au pus “disparițiile” marilor oameni de afaceri chinezi pe seama încercărilor autorităților de a întări controlul asupra industriei de tehnologie.

Ca atare, apariția de astăzi a lui Jack Ma în China a reprezentat o surpriză pentru mulți.

Lasă un răspuns