Exorcistul șef al Vaticanului, părintele Gabriele Amorth, ar fi făcut în jur de 60.000 de exorcizări

0
98

Exorcistul șef al Vaticanului, părintele Gabriele Amorth, a ajuns subiect de film. Părintele este interpretat de actorul Russell Crowe într-un nou film de groază, după ce a susținut că a alungat diavolul de 60.000 de ori și a fost un critic deschis al Harry Potter și al yoga. Filmul „Exorcistul Papei” se bazează pe viața și opera părintelui Gabriele Amorth care a murit în 2016.

Prezentând un băiat care poartă toate semnele distinctive ale posesiunii demonice în stil Hollywood, noul film „The Pope’s Exorcist” a dat fiori spectatorilor.

Reluând clasicul horror The Exorcist, filmul urmărește un preot catolic care luptă împotriva unui demon care a stăpânit un copil, în scene care sunt mai mult decât puțin fantastice.

Dar filmul, care îl are în rol principal pe Russell Crowe, se bazează pe viața și opera reală a exorcistului șef al Vaticanului, părintele Gabriele Amorth.

Părintele Amorth, care a murit în 2016, a susținut că a alungat diavolul de 60.000 de ori și a fost un critic deschis, printre altele, al lui Harry Potter și al yoga.

El a spus că filmul clasic, dar extrem de controversat al lui William Friedkin, din 1973, în care adolescenta Linda Blair erau un copil posedat, a fost „substanțial” exact.

Vorbind despre exorcizările sale din 2005, părintele Amorth a spus: „Unii pacienți a trebuit să fie legați pe un pat. Au scuipat. Au vomitat. La început demonul va încerca să-l demoralizeze pe exorcist, apoi va încerca să-l îngrozească. Dar nu sunt speriat. Am credința. Râd de demon și îi spun: “O am pe Madona de partea mea. Mă numesc Gabriele. Du-te să lupți cu Arhanghelul dacă vrei!”

Dar în 1997, părintele Amorth a întâlnit un caz de presupusă posesie care i-a testat abilitățile la limită.

Situația este povestită în cartea din 2020 The Devil Is Afraid Of Me, care a fost scrisă de Marcello Stanzione, un preot catolic care a lucrat cu părintele Amorth.

Într-o dimineață, un tânăr italian a fost adus în cabinetul de consultanță al părintelui Amorth din Roma, împreună cu preotul său și un traducător.

În timp ce omul afectat vorbea doar în limba sa maternă, spiritul rău din interiorul lui vorbea o engleză perfectă.

Începându-și exorcizarea în latină, de îndată ce a pomenit numele lui Iisus, tânărul a început să strige, să blesteme și să amenințe în engleză, apoi l-a scuipat pe părintele Amorth.

El a tăcut pentru scurt timp când părintele Amorth a rostit rugăciunea Praecipio tibi, care se traduce prin „vă poruncesc”.

„Dar apoi, țipând și urlând, demonul a izbucnit și s-a uitat drept la el, salivând din gura tânărului”, a scris părintele Stanzione. După ce i-a cerut demonului să-și dezvăluie numele, părintele Amorth a fost șocat când i s-a spus că este Diavolul însuși, scrie Daily Mail citând din carte.

Lasă un răspuns