Codruța Koveși despre Horodniceanu: „Era în timpul liber”. Koveși spune că știe ce va face după 2026 și susține că nu candidează la Președinția României: „Sunt persoane care nu pot trăi fără să se gândească la mine”

0
273

Codruța Koveși a acordat un interviu Euronews (link) în care a fost întrebată din nou de posibilitatea candidaturii la Președinția României. Asta după ce și-a făcut apariția la Cluj îmbrăcată în ie (link).

Șefa EPPO susține că “în România sunt persoane care nu pot trăi fără să se gândească la ea” și spune că nu candidează pentru Palatul Cotroceni în 2024:

„Î: Vă pregătiți pentru o candidatură?

LCK: Nu. Nu mă pregătesc pentru nicio candidatură. Am avut o vizită de 2 zile, în concediu, în timpul meu liber. Cred că nu este nicio problemă dacă în timpul meu liber mă duc într-o librărie, într-o biserică sau într-o cofetărie. Este alegerea mea. Și este tot alegerea mea în timpul liber cum mă îmbrac. Nu înseamnă că atunci când am luat ie când mă duc la biserică, candidez la Președinție. Am spus de mai multe ori că nu candidez. Nu m-am răzgândit. Sigur, începând de astăzi și mâine, sunt aici ( n.r. în București) în calitate oficială, vizitez colegii, vizitez biroul nostru din România. Avem 35 de birouri în 22 de state membre, le-am vizitat aproape pe toate.

Î: De ce credeți că apăreți în sondajele politice care se fac? Sunteți chiar printre primii candidați pe care i-ar vota românii. În unele sondaje făcute publice….

LCK: Eu n-am cerut să fiu în niciun sondaj, dar probabil sunt persoane care nu pot trăi fără să se gândească la mine. Nu știu, n-am o explicație….

Î: În 2026 se încheie mandatul dumneavoastră care nu mai poate fi prelungit în fruntea EPPO. V-ați gândit ce veți face? Știu că este prematur…

LCK: Da, știu ce voi face. Dar nu voi candida la Președinția României”.

Întrebată de cazul procurorului general din Bulgaria, Codruța Koveși susține că a avut parte de „numeroase incidente” și în România, că România nu este cel mai corupt stat din UE iar în investigarea EPPO sunt cel puțin 124 de dosare referitoare la România.

Despre cazul limuzinelor contractate de MAI, Laura Codruța Koveși n-a vrut să dea mai multe detalii.

Koveși a precizat că s-a întâlnit cu procurorul general al României, Alex Florența, cu procurorul șef DNA – Marius Voineag, cu procurorii din secția de procurori ai Parchetului General și că se va întâlni și cu ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

Despre cazul amicului său, Daniel Horodniceanu, fostul șef al DIICOT, actual vicepreședinte CSM, filmat când se comporta arogant cu polițiștii, Codruța Koveși a declarat:

„LCK: Este un magistrat care a făcut ceva în timpul liber, nu am eu competența să comentez, așa ceva. Rămâne la….

Î: Asta este scuzat, dacă a făcut în timpul liber?

LCK: Vă rog nu-mi răsuciți cuvintele a ceea ce spun. Am spus că este un magistrat care a făcut sau n-a făcut ceva în timpul liber. Și eu reprezint o instituție europeană. Nu este treaba mea să comentez ce a făcut, ce n-a făcut, dacă este bine ce a făcut, dacă nu este bine ce a făcut. Există instituții în România care au competența de a se sesiza, poate unele s-au și sesizat, și verifică ceea ce s-a întâmplat. Ca procuror șef al Parchetului European nu pot să comentez că un magistrat în timpul liber face sau nu face ceva. N-am spus că sunt de acord sau nu sunt de acord. Am spus că nu comentez”.

Lasă un răspuns