BZI: Ei sunt agenții care l-au deranjat Horodniceanu. Polițiștii au fost chemați să dea explicații superiorilor de la Control Intern

0
372

Cei doi poliţişti care au îndrăznit să-l deranjeze pe baronul Daniel Horodniceanu ar fi fost deja chemați la sediul IPJ Iaşi pentru a da explicaţii în faţa superiorilor de la Control Intern, precizează surse ale reporterilor BZI.

Portalul BZI.RO arată că cei doi agenţi, Petru David şi Tudor L. au acum de explicat modul în care au reacţionat atunci când l-au oprit pe procuror.

„Astfel de poliţişti ar trebui apreciaţi de superiori şi nu cercetaţi disciplinar pentru că datorită lor atitudinea unor astfel de magistraţi ar putea să dispară. O eventuală sancţiune aplicată celor doi polititi ar stârni cel mai probabil un val de revoltă împotriva opiniei publice. Astfel de poliţişti care au curaj să aplice legea indiferent de funcţia pe care o are cel din faţa lor ar trebui felicitaţi, nu sancţionaţi”, arată jurnaliștii ieșeni.

În schimbul de replici dintre Daniel Horodniceanu și polițiști, agenții au fost avertizați de vicepreședintele CSM că acesta va vorbi și se va întâlni cu șeful lor, șeful IPJ Iași, Costel Gîtlan.

CITEȘTE ȘI…

Situație paradoxală în CSM: Horodniceanu verifică tinerii procurori la intrarea în magistratură dacă au sancțiuni contravenționale pentru a vedea dacă îndeplinesc condiția legală de bună reputație, vicepreședintele CSM fiind în aceeași situație

Horodniceanu este verificat de Inspecția Judiciară dacă a săvârșit vreo abatere disciplinară

Vicepreședintele CSM, atitudine impardonabilă față de polițiști: „De ce nu mă cunoașteți oare? Eu sunt în măsură să fac orice”

 

Lasă un răspuns