Horodniceanu este verificat de Inspecția Judiciară dacă a săvârșit vreo abatere disciplinară

0
73

UPDATE. Și CSM reacționează în cazul Horodniceanu. “Pentru consolidarea încrederii în sistemul judiciar, exclusiv în temeiul legii și în afara oricăror influențe, concluziile verificărilor vor fi prezentate opiniei publice imediat după analiza acestora la nivelul Consiliului, potrivit competențelor sale legale”, anunță CSM.

Știrea inițială.

În urma scandalului cu polițiștii care l-au oprit pe vicepreședintele CSM, Inspecția Judiciară s-a autosesizat și-l verifică pe Daniel Horodniceanu:

„În urma apariției înregistrării video în care domnul procuror Daniel-Constantin Horodniceanu, vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii, a fost oprit pentru control de către un echipaj de poliție, Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu pentru a se stabili dacă există indiciile săvârșirii vreunei abateri disciplinare și va efectua verificări pentru a clarifica circumstanțele incidentului și pentru a evalua comportamentul magistratului în timpul interacțiunii cu echipajul de poliție”, precizează Inspecția Judiciară.

CITEȘTE ȘI…

Vicepreședintele CSM, atitudine impardonabilă față de polițiști: „De ce nu mă cunoașteți oare? Eu sunt în măsură să fac orice”

Lasă un răspuns