NYPost: Familia Biden a încasat 1 milion de dolari de la un om de afaceri din România chiar în timp ce vicepreședintele Joe dădea lecții de etică țării

0
77

WASHINGTON – Comisia de supraveghere a Camerei Reprezentanților a dezvăluit miercuri că peste un milion de dolari a fost transferați de la un om de afaceri român condamnat către familia Biden, în timp ce Joe Biden, pe atunci vicepreședinte al SUA, se străduia să curețe corupția din această țară est-europeană, relatează într-un amplu material NYPost.

Asta după ce ieri comisia a dat publicității tranzacțiile familiei Biden în relaționare cu România. (document aici/ link)

“În timp ce vicepreședintele Biden ținea prelegeri României despre politica anticorupție, în realitate, el a fost un panou publicitar ambulant pentru ca fiul și familia sa să strângă bani”, a declarat președintele comisiei, James Comer (R-Ky.), în cadrul unei conferințe de presă de dimineață, arată ziarul american.

Comer, flancat de alți membri ai comisiei, a promis că respectiva comisie va merge până la capăt în ceea ce privește implicarea președintelui Biden în România și în aventurile din națiuni precum China, Rusia și Ucraina, cu mai multe citații pentru înregistrări bancare și de altă natură.

“Nu am văzut niciodată o familie prezidențială să primească aceste sume de bani de la adversari din întreaga lume – vorbim doar despre câteva țări astăzi”, a declarat Comer.

Conferința de presă s-a concentrat pe transferurile către familia Biden din China și România – două țări în care Joe Biden a contribuit la conducerea politicii americane în timpul administrației Obama-Biden.

“Vreau să fiu clar: această comisie investighează afacerile dubioase ale președintelui Biden și ale familiei sale, care au profitat de funcția publică a lui Joe Biden și au pus în pericol securitatea națională a țării noastre… Credem că președintele a fost implicat în acest lucru încă de la început, evident”, a declarat Comer.

“Mi-ar fi greu să cred că Hunter Biden a fost atât de carismatic încât să convingă cetățeni străini să vireze milioane de dolari nu doar în contul său, ci și în conturile a opt membri ai familiei sale”, a adăugat el. “Credem că a existat un randament al investiției”.

Asocierea lui Hunter Biden cu omul de afaceri român Gabriel Popoviciu este unul dintre angajamentele mai puțin cunoscute ale familiei Biden cu asociați controversați din țările în care Joe Biden a avut influență în calitate de vicepreședinte.

Într-o notă de 36 de pagini, miercuri dimineață, comisia Camerei a prezentat înregistrări bancare citate pentru a descrie modul în care 3 milioane de dolari ar fi fost transferate de la Bladon Enterprises a lui Popoviciu la Robinson Walker LLC – controlată de partenerul de afaceri al lui Hunter, Rob Walker – între noiembrie 2015 și mai 2017.

Din cele 3 milioane de dolari, nota spune că aproximativ o treime – 1.038 627,08 dolari – au fost transferați în conturi bancare aparținând lui Hunter Biden, primei nurori Hallie Biden și unui membru anonim al familiei Biden.

Sumele din România reflectă o împărțire similară a unei sume de aproximativ 3 milioane de dolari la începutul anului 2017 de la firma chineză CEFC China Energy, din care aproximativ o treime a fost împărțită între Hunter, Hallie, primul frate James Biden și un Biden neidentificat, potrivit unui memo al Comitetului de Supraveghere din martie

“Departamentul de Justiție trebuie să se ridice și să investigheze”, a declarat reprezentanta Nancy Mace (R-SC). “Noi am făcut treaba pentru ei, așa că nu au voie să o dea în bară”.

“Familia Biden nu are cu adevărat o afacere”, a intervenit reprezentantul Byron Donalds (R-Fla.). “Nu există nicio structură de afaceri în jurul acestei familii, cu excepția politicii.”

“Băieți, voi, cei din presă, aceasta este o pradă ușoară”, a spus Donalds după ce a descris un labirint de 16 SRL-uri asociate cu Biden care ar fi primit fonduri străine. “Vă dau chestii de Pulitzer”.

Comer a încheiat conferința de presă prin identificarea a nouă membri ai familiei Biden care ar fi primit fonduri străine.

Contul sau conturile neidentificate ale familiei Biden care au primit veniturile din România au primit 80.000 de dolari pe parcursul a patru tranzacții, se arată în memoriu.

După nota anterioară a comisiei, în care se menționa că un Biden neidentificat a primit veniturile CEFC, echipa juridică a lui Hunter Biden a emis o declarație prin care a negat că altcineva în afară de cei trei Biden menționați a fost plătit.

Hallie Biden a primit 10.000 de dolari de la firma lui Walker – aparent din venitul românesc – în februarie 2017, potrivit memorandumului, care clarifică scopul unei plăți la care se face referire în documentul din martie.

Hallie, văduva regretatului fiu al lui Joe Biden, Beau, a primit 25.000 de dolari din venituri aparente din transferurile CEFC mai târziu în același an.

“Tranzacțiile din România arată dovezi de trafic de influență și o corelație între activitatea familiei Biden și a asociaților lor de afaceri și apoi responsabilitățile vicepreședintelui Biden în timpul mandatului”, se arată în noua notă.

“Comitetul este preocupat de modelul familiei Biden de a curta afaceri în regiuni ale lumii în care vicepreședintele de atunci a avut un rol important și a influențat politica SUA.”

Hunter Biden a început să lucreze pentru Popoviciu în 2015, în timp ce acesta se confrunta cu urmărirea penală pentru acuzații de corupție în țara sa de origine.

La un moment dat, cel de-al doilea fiu de atunci a aranjat un acord secundar separat cu magnatul în afara firmei sale de avocatură, Boies Schiller Flexner LLP, prin intermediul căreia a lucrat, de asemenea, cu omul de afaceri.

O persoană familiarizată cu acest aranjament a declarat pentru The Post în luna august a anului trecut că afacerea secundară cu Popoviciu i-a adus lui Hunter și asociaților săi “milioane”.

Nu este clar câți bani a câștigat Hunter Biden prin munca sa pentru Popoviciu în cadrul Boies Schiller.

“Pur și simplu nu așa se plătesc onorariile legale”, a declarat reprezentantul Kelly Armstrong (R-ND) despre cele 3 milioane de dolari virate de Popoviciu aparent în afara relației cu firma de avocatură. “Mi-am petrecut 10 ani colectând onorarii legale… nu are absolut niciun sens”, a spus Armstrong.

Popoviciu, condamnat în 2016, a atras atenția în SUA din cauza interacțiunilor cu Hunter.

Într-un caz, fostul director FBI Louis Freeh – pe care Hunter l-a contactat pentru a lucra la apărarea lui Popoviciu – l-a sunat pe tânărul Biden în iulie 2015, cu doar două ore înainte ca Hunter să se întâlnească cu tatăl său, potrivit e-mailurilor din laptopul abandonat al fiului lui Biden.

Hunter a zburat, de asemenea, în România pe 15 noiembrie 2016, pentru o călătorie de două zile.

Al doilea fiu de atunci a fost rezervat pentru “micul dejun cu tata” la două zile după întoarcere.

Casa Albă și echipa juridică a lui Hunter Biden nu au răspuns imediat miercuri la solicitările de comentarii ale The Post.

Hunter Biden s-a întâlnit cu tatăl imediat după întâlnirile de afaceri din România

Memorandumul Comisiei de Supraveghere – publicat cu câteva ore înainte de termenul limită de la prânz pentru ca FBI să predea un document în care se susține că președintele Biden a luat mită în timp ce era vicepreședinte – atacă, de asemenea, negațiile dubioase ale Casei Albe că soții Biden au primit bani din China, oferind capturi de ecran reale ale transferurilor bancare.

Memorandumul notează că, în mai 2014, Joe Biden “a vizitat România și a ținut un discurs adresat prim-ministrului român, judecătorilor, procurorilor și liderilor parlamentului”, spunând în parte

“Corupția este un cancer, un cancer care roade credința cetățeanului în democrație, diminuează instinctul de inovare și creativitate; bugetele naționale deja strânse, înlăturând investițiile naționale importante. Ea risipește talentul unor generații întregi. Sperie investițiile și locurile de muncă. Și, cel mai important, îi privează pe oameni de demnitatea lor. Secătuiește forța și hotărârea colectivă a unei națiuni. Corupția este doar o altă formă de tiranie.”

Memorandumul notează, de asemenea, că în septembrie 2015, Joe Biden “l-a primit la Casa Albă pe președintele român Klaus Iohannis”.

O declarație a administrației Obama-Biden privind întâlnirea a precizat că Biden “a salutat accentul pus de președintele Iohannis pe eforturile anticorupție și pe statul de drept ca mijloc de consolidare a securității naționale și de promovare a unor investiții mai mari și a creșterii economice”. Iohannis a declarat că Biden “și-a exprimat satisfacția cu privire la progresele României în lupta împotriva corupției”.

Memorandumul Comitetului de Supraveghere notează că “în cinci săptămâni de la această întâlnire, Bladon Enterprises Limited (Bladon Enterprises) a început să facă depuneri în contul bancar al Robinson Walker, LLC”.

Se pare că Departamentul de Justiție se apropie de o decizie finală cu privire la acuzarea lui Hunter Biden de fraudă fiscală și alte presupuse infracțiuni.

Avocații lui Hunter s-au întâlnit cu avocații Departamentului de Justiție la 26 aprilie la Washington, în ceea ce ar putea fi un pas final înainte de o decizie de inculpare.

Între timp, președintele Biden a fost văzut duminică împreună cu fratele său mai mic, James Biden, care a fost partenerul lui Hunter în multe dintre relațiile sale de peste hotare.

Printre cele mai cunoscute afaceri internaționale ale primei familii, Hunter Biden a câștigat până la 1 milion de dolari pe an făcând parte din consiliul de administrație al firmei ucrainene de gaze naturale Burisma între 2014 și 2019, începând în timp ce tatăl său conducea politica administrației Obama în Ucraina.

Lasă un răspuns