Germania legalizează canabisul. Ce înseamnă asta?

0
72

„Când vânzarea controlată a canabisului va fi introdusă la nivel național în Germania, Frankfurt va fi una dintre primele municipalități care va înființa puncte de vânzare. 

Ce spun politicienii

Cel puțin când vine vorba de planurile coaliției din Römer, verzii, care au șefii departamentului de sănătate responsabili cu politica de droguri, oricum cer aprobarea de ani de zile. Iar noua șefă departamentului pentru Securitate, Annette Rinn (FDP), pledează și ea pentru legalizare, pentru că speră că acest lucru va atenua presiunea asupra centrului de droguri din Frankfurt. 

„Odată cu liberalizarea canabisului în cantități controlate, o mare parte a comerțului ilegal cu droguri va dispărea”, spune Rinn. 

„Pentru că aproximativ 55% din toate infracțiunile legate de narcotice sunt legate de canabis”. În opinia ei, peisajul urban din Frankfurt s-ar schimba, de asemenea, cu următoarele consecințe: „Odată ce comerțul cu canabis se va normaliza, nu va mai fi nevoie să inițiezi tranzacții clandestine în colțurile întunecate – cum ar fi în cartierul gării. Sunt convins că, după o scurtă perioadă de tranziție, situația se va atenua pentru prima dată dacă canabisul este achiziționat într-un mod ordonat, verificabil”, declară aceasta.

Ce spune Poliția

Dar poliția germană se îndoiește că o vânzare controlată de canabis ar avea un impact asupra comerțului ilegal cu droguri. Asta din mai multe motive. Președintele Asociației Investigatorilor Criminali Germani, Dirk Peglow, care cunoaște scena locală în calitate de anchetator de la Frankfurt, spune că grupurile de dealeri, care s-au stabilit ferm pe piață în ultimii ani, nu ar lăsa o taxă controlată să-i descurajeze de la afacerea lor. 

„Ei caută alte nișe, apoi eventual trec la alte medicamente, ceea ce duce la noi bătălii de distribuție”, spune el.

De asemenea, se poate aștepta ca aceștia să orienteze comerțul ilegal spre vânzarea canabisului mai ieftin decât în ​​dispensarele autorizate. Deoarece eliberarea ar trebui să fie posibilă numai de la vârsta de 18 ani, „ceea ce este o decizie corectă”, analizează jurnaliștii Faz.

Lasă un răspuns