Preşedintele CSM în 2020, Nicoleta Ţînţ: 10.250 de euro venituri lunare, bani publici

0
92

De la accederea în CSM în 2017, ca membru al Secţiei de Judecători a CSM, Nicoleta Margareta Ţînţ, a susţinut neinterferarea serviciilor secrete în actul de Justiţie şi cercetarea penală, s-a exprimat asupra Serviciului care exista în DNA şi investiga pe bandă magistraţi şi a recunoscut că în Justiţie n-au existat cazuri de răspundere materială a magistraţilor, spre deosebire de cazurile de răspundere disciplinară sau penală.

În decembrie 2019, pe fondul unui teribil blocaj în CSM generat de împărţirea Consiliului de mai mult timp în 2 tabere, blocaj susţinut şi de ultimii miniştri ai Justiţiei – Ana Birchall şi Cătălin Predoiu, judecătoarea Nicoleta Margareta Ţînţ a fost aleasă de Secţia de Judecători să candideze pentru şefia CSM.

Aleasă din a 3-a încercare preşedinte al CSM, cu 15 voturi pentru şi 4 împotrivă, Nicoleta Margareta Ţînţ s-a angajat în proiectul său de candidatură pentru şefia CSM să garanteze independenţa reală a magistraţilor pe care o leagă indisolubil de responsabilitate, să reacţioneze, clarifice rapid şi ferm orice abatere de la standardele meseiei, să apere reputaţia profesională a judecătorilor şi procurorilor, să “protejeze încrederea societăţii în actul de Justiţie” pe care-l recunoaşte ca fiind serviciu public, să susţină bugetul instanţelor în vederea preluării acestui la CSM – prin ruperea oricărei dependenţe de puterea executivă, să optimizeze organizarea şi funcţionarea instanţelor şi a mai promis colaborare cu celelalte puteri, îmbunătăţirea legislaţiei primare şi secundare ce vizează sistemul judiciar,  transparenţă instituţională şi o comunicare îmbunătăţită a CSM.

O apărătoare a veniturilor uriaşe ale magistraţilor, ca de altfel majoritatea membrilor CSM, judecătorul Nicoleta Margareta Ţînţ, membru al Secţiei de Judecători a CSM şi preşedinte al CSM în 2020, are potrivit declaraţiei de avere publicate în 2019 venituri din drepturi salariale restante de la Curtea de Apel Braşov, salariu CSM, diferenţe salariale, diurnă CSM delegaţie internă, diurnă CSM delegaţie externă, diurnă CSM detaşare, deconturi CSM transport, decontare CSM chirie în valoare de 10.250 de euro, bani publici, raportat la fiecare lună a anului 2018.

Soţul judecătoarei, avocatul Henry Marius Ţînţ, şi-a declarat venituri din avocatură de doar 341 de euro lunar. Astfel, potrivit declaraţiei de avere veniturile familiei Ţînţ ajung lunar la suma de 10.591 de euro.

Judecătoarea Ţînţ, preşedinte al CSM, deţine alături de soţul ei, în judeţul Braşov, 4 terenuri în suprafaţă totală 631,55 de mp, 2 apartamente şi o casă de locuit tot în Braşov, are o maşină, are în conturi la bănci suma de 165.781 de lei şi o dobândă bancară ca instrument de economisire de 4943,70 lei.

Citiţi aici “Nababii din DNA”: Claudiu Dumitrescu, cel care a confirmat achitări în dosare celebre, a încasat 450.000 de euro din bani publici de când se află în DNA

Citiţi aici Se sparge omerta în magistratură! Judecător CSM cu pensie de 25.000 de lei net pe lună?

Citiţi aici 18 candidaţi, numai unul şi unul pentru şefiile marilor Parchete. Veniturile uriaşe şi controversele lor!

Citiţi aici “Baştanii” pe bani publici. “Codruţ”, cu 10.638 de euro pe lună!

Citiţi aici Familia Bălan, #Rezist CSM-DNA, primeşte 14.251 de euro pe lună din bani publici, de la cetăţeni

Citiţi aici “Hipsteriţa CSM”, inconfundabila judecătoare Andrea Chiş: 12.967 de euro, pe lună, bani publici

Citiţi aici Familia “CSM- Inspecţia Judiciară”. Doamna Baltag de la CSM şi domnul Baltag de la Inspecţie: 12.782 de euro, lunar, din bani publici

Citiţi aici Mariana Ghena, celebra judecătoare CSM, de la “arestări nelegale”: 10.496 de euro, lunar, din bani publici

Citiţi aici Judecătorul CSM, “Bobiţă” Mateescu, cu “dosar penal pentru complicitate la luare de mită”: 9257 de euro, pe lună, din bani publici

Citiţi aici DNA şi-a încălcat promisiunile publice, dosarul Tel Drum intră în 2020 fără soluţie. #Veve, procuroarea “lui Dragnea fără Dragnea” ia 4000 de euro, pe lună, bani publici

Lasă un răspuns