Coronavirus. Pandemie. Recesiune globală. #DăRefresh #NoiInformaţii

0
12

UPDATE ROMÂNIA. Planeta întreagă a închis graniţele şi românii din Italia cer imperativ avioane Tarom şi low cost “în regim de maximă urgenţă” ca să fie repatriaţi.

Roma, 17 martie 2020 – Asociația Românilor din Italia cere reintroducerea curselor aeriene pe relația cu Italia. Compania TAROM și operatorul low-cost românesc BLUEAIR trebuie să reintroducă în regim de maximă urgență cursele charter care să repatrieze cetățenii români de pe teritoriul italian aflați în dificultate în acest moment. Asociațiile, bisericile românești și Ambasada României în Republica Italiană în acest moment sunt asaltate cu cereri de repatriere. Împreună cu Crucea Roșie Italiană am încercat să găsim alte soluții pentru amenajarea unor campusuri dar restricțiile impuse de statul italian nu ne permit această formă de organizare cum de altfel nu  este permisă găzduirea altor persoane decât a celor din nucleul familiar. Deci, solidaritatea românilor din Italia cu persoanele aflate în dificultate le este interzisă.

Asociația Românilor din Italia încă din data de 25 februarie a.c. a contestat posibilele măsuri de închidere a zborurilor solicitate de ex-președintele României, Traian Băsescu (vezi link comunicat de presă https://www.asiiromani.com/de-ce-se-amesteca-petrov-printre-coronavirusi/) și ulterior contestând măsura luată de Guvernul României de a închide legăturile aeriene cu Italia, atrăgând atenția că această măsură va crea multă panică în rândul românilor din Italia și discordie în relația cu statul italian (vezi link comunicat de presă https://rgnpress.ro/2020/03/11/asociatia-romanilor-din-italia-romanii-renegati-din-nou-de-romania/ )

Ceea ce se întâmplă cu românii la frontiera dintre Italia și Slovenia în aceste momente, obligă statul român să ia aceste măsuri cu maximă urgență. Redeschideți legăturile aeriene cu Italia. Este singurul mod prin care cetățenii care se reîntorc în România pot fi verificați și ulterior introduși în carantină la domiciliu fără a le fi pusă în pericol propria viată și a comunității care urmează să se reîntoarcă. Același lucru este valabil și pentru cetățenii care urmează să se reîntoarcă din România în Italia ținând cont că același strigăt de disperare îl adresează autorităților foarte mulți cetățeni italieni blocați în România sau români care au familii în Italia și vor să se reîntoarcă. 

Președintelui României, Klaus Iohannis și premierului României, Ludovic Orban, le cerem să intervină acum pentru a redeschide aceste legături aeriene și să readucă acasă persoanele care vor să se întoarcă în România. Neluând această măsură, vor putea avea pe conștiință drame și pierderea unor vieți omenești, români și italieni, care vor să se reîntoarcă în țara lor.

Eugen Terteleac

Președinte Asociația Românilor din Italia

UPDATE CHINA- SUA. China spune că va retrage acreditările jurnaliştilor care lucrează la 3 ziare americane, ca răspuns la noile restricţii pentru presa din China aplicate de SUA. Mișcarea afectează jurnaliștii care lucrează pentru New York Times, Wall Street Journal și Washington Post.

BEIJING (AP) – China spune că va revoca acreditările americanilor la trei ziare americane, ca răspuns la noile restricții ale mass-media din China.

Într-un comunicat de presă publicat online, ministerul de externe a declarat miercuri devreme că China cere jurnaliștilor americani care lucrează pentru New York Times, Wall Street Journal și Washington Post ale căror acreditări trebuie să expire înainte de sfârșitul anului 2020 pentru a le înmâna legitimaţiile de presă în termen de 10. zile.

Guvernul chinez spune că nu li se va permite să lucreze ca jurnaliști în China continentală, Hong Kong sau Macao.

Mișcarea vine după ce administrația Trump a desemnat cinci mass-media chineze drept misiuni străine și a restricționat numărul chinezilor care ar putea lucra pentru ei.

China a spus că pașii săi sunt necesari și că măsurile sunt reciproce de răspuns la cele pe care le-a numit opresiunea nerezonabilă a presei chineze în SUA.

SUA au anunțat la începutul acestei luni că cinci puncte de informare chineze controlate de stat vor fi restricționate la 100 de vize şi se va face o expulzare de facto a aproximativ o treime din personalului chinez. A citat supravegherea, hărțuirea și intimidarea din ce în ce mai aspră a jurnaliștilor americani și a altor străini care lucrează în China.

Punctele de vânzare chineze, care angajează aproximativ 160 de cetățeni chinezi în SUA, includ agenția oficială de știri Xinhua și rețeaua de televiziune din China, sau CGTN, grupul de televiziune CCTV de peste mări.

UPDATE ROMÂNIA. România, date oficiale. 217 cazuri confirmate de infecţie cu noul coronavirus, 4 la terapie intensivă. 4150 de testări făcute la nivelul ţării.

BULETIN DE PRESĂ
17 Martie 2020, ora 18.00

Poliția de Frontieră a deschis dosar penal pe numele cetățeanului român
care a călătorit, cu aeronava unei companii aeriene private, pe relația
Madrid – București deși a fost depistat ca fiind infectat cu noul tip de
coronavirus în Spania.
Cercetările se desfășoară pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii
bolilor.
Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI, au fost întocmite 40 de
dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.
Până astăzi, 17 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 222 cazuri
de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 222
de cetățeni care au contactat virusul, 19 sunt declarați vindecați și au fost
externați.
De la ultima informare, au fost confirmate 33 de cazuri noi, după cum
urmează: 26 în București, 5 în Brașov și câte unul în Constanța și Prahova.
Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale
unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou
confirmați au vârsta cuprinsă între 26 ani și 64 de ani.

Dintre pacienții aflați în unitățile medicale, 4 dintre ei sunt la secția de
terapie intensivă, dar au o stare generală stabilă.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3373 persoane
pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat
virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 18965 persoane sunt în izolare la
domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4150 de teste.
Dintre acestea, 3928 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la
care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.
Testele au fost prelucrate în 8 unități sanitare din București, Cluj-Napoca,
Timișoara, Craiova, Iași și Constanța.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor,
+4021.320.20.20.

Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp. În continuare vă prezentăm situația privind infectarea cu virusul COVID – 19 (coronavirus) la nivel european și global:
Până la data de 17 martie 2020, au fost raportate 61.098 de cazuri în UE /
SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul
Unit. 

Grupul de Comunicare Strategică

RECTIFICARE: Numărul total al cazurilor confirmate cu noul coronavirus (COVID-19), comunicate în buletinul de presă de la ora 18.00, este de 217, și NU de 222 așa cum a fost anunțat inițial. În comunicarea inițială a apărut o eroare de calcul.

UPDATE ITALIA. Italia, un nou record tragic. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 345 de decese.
Sunt confirmate 2989 de cazuri noi în ultimele 24 de ore.
Total decese Italia:2503.
Total cazuri Italia : 27.980.
Total vindecări Italia: 2941.

UPDATE. 19:00: 92 de noi cazuri de infectaţi cu noul coronavirus şi 3 noi decese în Danemarca, inlusiv 36 de noi cazuri în Faroe Islands. (Source)

UPDATE. 18:58: 70 de noi cazuri de infectaţi cu nou coronavirus şi 1 nou deces în Suedia. (Source)

UPDATE. Regina Marii Britanii anulează petrecerile şi evenimentele pentru câteva luni. Se duce în Castelul Windsor, mai devreme decât de obicei.

UPDATE. Nu se mai ţine nici French Open.

UPDATE. Decesele în Marea Britanie au ajuns la 71.

UPDATE. AP BREAKING: Rezerva Federală americană spune că va cumpăra împrumuturi pe termen scurt de la bănci și companii pentru a sprijini fluxul de credite, deoarece economia se oprește pe fondul pandemiei de virus.

UPDATE ROMÂNIA. ORA 18.00: 222 de români infectaţi cu noul coronavirus. 4 oameni în terapie intensivă. 19 vindecaţi. 33 de noi cazuri: 26 în București, 5 în Brașov și câte unul în Constanța și Prahova.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 26 ani și 64 de ani.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3373 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus).

Alte 18965 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4150 de teste.

Dintre acestea, 3928 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.

Testele au fost prelucrate în 8 unități sanitare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Iași și Constanța.

UPDATE. Premierul Canadei, Justin Trudeau, apel disperat către populaţie: Staţi în casă cât de mult puteţi! Nu ieşiţi decât dacă este absolută nevoie!

UPDATE. 17:00: 407 de noi cazuri de infecţii cu noul coronavirus în Marea Britanie. (Source)

UPDATE. 16:53: 185 de noi cazuri de infecţii cu noul coronavirus în Belgia. (Source)

UPDATE. AP EUROPE: Guvernele europene aprobă amânări fiscale, concedii medicale plătite și indemnizații de șomaj pe fondul pandemiei coronavirusului. Va fi suficient pentru faimosul sistem de securitate socială din Europa care este împins peste limită?

Citeşte aici

Lasă un răspuns